RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Leverte inn pingvinrakett til skraphandler

Sist oppdatert:
Full bombealarm i Buskerud fredag kveld.

– Ekspertene gikk inn i stridshodet og fjernet en initieringsmekanisme. Da kunne de se at stridshodet ikke ville fungert og at raketten derfor ikke ville ha eksplodert, opplyser lensmann Målfrid Høivik i Øvre Eiker til NTB.

Raketten ble oppdaget av skraphandler Hellik Teigen på Loesmoen fredag formiddag. Han kontaktet straks politiet som rykket inn og sperret av området.

Også trafikken langs E134 ble stengt, men ble åpnet igjen litt etter midnatt.

– Vi avventer nå rapporten fra Forsvaret, sier Høivik.

Det var klokken 10 fredag formiddag at politiet fikk melding om raketten hos den kjente skraphandleren i Hokksund. Klokken 19 var Forsvaret på plass for å ta den nærmere i øyesyn.

Politiet har ennå ikke undersøkt hvem som kan ha levert inn pingvinraketten, en rakett som ble utviklet av Kongsberg våpenfabrikk på 1970-tallet for å ramme overflatemål til sjøs.

– Vi får inn slike meldinger fra tid til annen. Hvis gjenstanden er helt ufarlig, vil jeg tro at saken ikke blir forfulgt, sier lensmannen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere