Lidal trygt hjemme i Norge etter fengsling i Jemen

Journalisten Raymond Lidal har oppholdt seg i Jemen på studentvisum og ble arrestert da han fotograferte Saudi-Arabias bombing av Jemen den 29. mars i år.

Journalisten Raymond Lidal har oppholdt seg i Jemen på studentvisum og ble arrestert da han fotograferte Saudi-Arabias bombing av Jemen den 29. mars i år. Foto: Nrk (NTB scanpix)

Den norske journalisten og studenten Raymond Lidal (28), som var fengslet i Jemen i nesten tre uker, kom søndag tilbake Norge.

Familien opplyser til NTB søndag kveld at 28-åringen er kommet hjem.

Dagen i forveien ankom han flyplassen i München i Tyskland etter å ha blitt evakuert fra Jemen sammen med en rekke andre utenlandske statsborgere.

– Jeg har det etter forholdene bra. Det har vært en lang evakuering. Nitten dager i fengsel har vært vanskelig, sa Lidal til NRK lørdag.

Den 29. mars ble han pågrepet i Jemens hovedstad Sana. Flere medier har tidligere meldt at pågripelsen skjedde fordi Lidal jobbet som journalist, til tross for at han oppholdt seg på studentvisum i landet.

Men overfor NRK avviser 28-åringen fra Bømlo i Hordaland at pågripelsen var knyttet til at han jobbet som journalist på studentvisum.

– Dette var en sak som kun omhandlet mistanker om spionasje, sa han.

Lidal dekket urolighetene i Jemen for blant andre NRK og Bergens Tidende.

Sana har siden februar vært kontrollert av Houthi-militsen, som har tatt over store deler av landet fra president Abd-Rabbu Mansour Hadi. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.