RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lidl satser i Oslo

(Scanpix/AFP)
De har slitt i resten av landet - nå prøver Lidl seg i Oslo.

Lidl skal ta i bruk et lokale i Christian Kroghs gate, mellom Storgata og Grønland. I går kom det nye skiltet på plass, samtidig som dagligvarene ble fraktet inn i lokalet, skriver Dagsavisen.

- Kan bli en suksess
Forskningsleder Eivind Jacobsen i Statens institutt fot forbruksforskning, tror den nye butikken kan bli en suksess.

- Lidl får nå mulighet til å profilere seg overfor store grupper som foreløpig ikke vet så mye mer om butikkjeden enn det de har lest om den i avisene. Og i avisene har det vært lett å framstille Lidl som noe fremmed og rart, sier han til avisen.

Den nye butikken får en bra plassering. Like i nærheten finnes det flere parkeringshus. I tillegg er det både T-bane, trikk og buss like ved. Denne Lidl-butikken får en helt annen plassering enn de fleste andre av butikkene her i landet.

– Det som så langt har preget etableringen her til lands er at butikkene er plassert i strøk hvor det er lett å bygge store parkeringsplasser, sier Jacobsen.

Liten markedsandel
Tidligere forsøk på å etablere Lidl i Oslo har ikke vært spesielt vellykket. De planla å bygge på Furuset, men tomten der ble for dyr. På Skullerud ble søknaden om byggetillatelse avvist.

Lidl har hatt vanskeligheter med å bygge opp sitt butikknettverk i Norge. Planen var å ha 74 butikker ved utgangen av 2006, men hittil er det bare åpnet 46. Markedsandelen til butikken ligger bare på rundt 1 prosent i Norge.

Ledelsen i Lidl ville ifølge Dagsavisen ikke kommentere saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere