Gå til sidens hovedinnhold

- Like syke med trening på jobb

Å tilby de ansatte fri for å trene i arbeidstiden gjør kanskje sjefen populær. Men det minsker ikke sykefraværet, hevder forsker.

- Det er ikke dokumentert at trening i arbeidstiden motvirker sykefraværet, slår lege og forsker Cecilie Røe ved Statens arbeidsmiljøinstitutt (STMI) fast.

Hun sier til Dagens Medisin at det er gjort lite forskning på området, og at effekten av å trene i arbeidstiden er usedvanlig dårlig dokumentert.

- Mange bedriftshelsetjenester organiserer slike tiltak i samarbeid med ledelsen, eller ledelsen tar selv initiativet. Tanken bak er å redusere sykefraværet, men det finnes ingen data på at dette er tilfelle, sier Røe.

Det er gjort mange studier rundt effekten av trening utenom arbeidstiden, og det er godt dokumentert at fysisk aktivitet forebygger utvikling av hjerte- og karsykdommer. Sammenhengen er derimot ikke soleklar mellom trening og forebygging av muskel- og skjelettplager. STAMI-forskeren sier derimot at det finnes gode studier på at redusert arbeidstid reduserer muskel- og skjelettplager.

Reklame

Her kan du levere Eurojackpot