RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Morten Karlsen (Nettavisen)

Liker ikke å bli kalt «mamma»

Sist oppdatert:
Berit Riise startet rettsdagen ved å reagere på at hun blir omtalt som «mamma». Deretter gikk hun til angrep på sønnens agent.

STAVANGER TINGHUS (Nettavisen): - Jeg vil bare bemerke at jeg av tiltalte i denne saken har blitt omtalt som mamma. Men jeg er agent på lik linje med Baardsen, bare så det er klart, sa Berit Riise i Stavanger tingrett tirsdag morgen.

Nå er det hennes tur til å vitne mot eksagent Einar Baardsen. Mannen som er tiltalt for å ha bedratt John Arne Riise for millioner.

Berit Riise fortsatte med å fortelle hvordan hun først kom i kontakt med Baardsen da sønnen spilte i Monaco, og at de to inngikk en avtale om at de var likeverdige agenter overfor John Arne Riise.

- Vi skulle ha 50-50 av lønnen, og 50-50 av agentjobben, sa Berit Riise. Men slik har det ikke gått, ifølge fru Riise.

Fikk ikke penger
I forbindelse med overgangen til Liverpool, skal hun ikke ha fått fikk pengene sine.

- Jeg purret og purret på Baardsen, men fikk ikke pengene fordi han sa Liverpool ikke hadde utbetalt pengene. Til slutt tok jeg kontakt med Liverpool selv. De sa at pengene hadde blitt utbetalt like etter overgangen, sa Riise i retten.

Hun følte seg da kraftig lurt av Baardsen.

- Jeg har ikke tall på hvor mange unnskyldninger han hadde for at jeg ikke fikk penger av ham. Jeg kunnet sittet her til neste mandag og fortelle om alle unnskyldningene hans, sa Riise i retten.

Kom ut i økonomisk uføre
Berit Riise fortalte at det ble så ille at hun til slutt kom i økonomisk uføre. Hun fikk purringer. Mange purringer.

- Til slutt var det så ille at jeg sendte purringene direkte til Baardsen med beskjed om at dette MÅ du bare betale, sa Riise i retten.

Men hun ble overrasket over hva som til slutt skjedde med noen av regningene.

- Jeg så etter hvert at noe av det ble betalt av Johns firma, Riise Invest. Da måtte jeg ringte Baardsen å si: «Men unnskyld meg, det er du som skal betale dette, ikke John Arne sitt selskap». Da sa han bare at det var banken som hadde bestemt at regningene skulle betales slik, sa Riise i retten.

Berit benyttet også anledninger til å si at hun var en dyktig agent og hadde gjort en god jobb for sønnens karriere.

- Jeg bidro sterkt til John Arnes karriere. Jeg har ofret mer enn de fleste, jeg har tatt kampene, jeg har flyttet sønnen min opp på et høyere nivå. Enhver klubb jeg har vært borti og enhver treners dør står åpen for meg i dag – det gjelder også samtlige landslagstrenere. Jeg har alle deres privatnummer, sa Berit Riise i retten.

Risikerer å miste huset
Siden 2001 har mamma fått 15 prosent av sønnens inntekter. Det har gitt henne opp mot 120.000 kroner i måneden. Til tross for dette har hun skyhøy gjeld.

Nå er huset hennes i Tønsberg vedtatt tvangssolgt, skriver Dagbladet.

Dette er ikke første gang. Da familien Riise bodde i Ålesund, og gullgutten spilte for Liverpool, ble huset vedtatt tvangssolgt fem ganger. Dette var altså samtidig som Berit Riise mottok fotballmamma-lønn fra Liverpool og fortalte lokalavisen at de planla å bygge svømmebasseng i hagen.

John Arne Riise har flere ganger reddet moren ut av økonomisk uføre, men mamma Riise har flere ganger styrt skuta inn i nye dårlige farvann.

Dagbladet har fått tilgang til en e-post fra 2004 der Berit Riise har bedt sønnens bank føre over «lønna» hennes til en ny bank. Dette skal hun ha gjort for å unngå at den gamle banken trakk henne for penger til gjeldsbetaling.

- Jeg kan ikke lenger hjelpe dine foreldre. Føler meg sviktet, skrev tidligere agent Einar Baardsen til John Arne etter denne hendelsen.

Tirsdag er det mamma Riise som skal vitne mot agent Einar Baardsen. Baardsen er tiltalt blant annet for bedrageri av familien Riise. Han har i Stavanger tingrett nektet straffskyld

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere