RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Likhet for loven?

Foto: Pål Øverseth Nisja
Sist oppdatert:
Dette bildet av en politimann som parkerer på gågaten Karl Johan for å gå i minibanken nekter politiet å kommentere. Hva synes du?

(iOslo.no) Politipatruljene i Oslo kjører ofte langs Karl Johans gate for å holde et øye med utelivet, men onsdag hadde en patruljebil et helt annet ærend.

- Ingen kommentar
På et bilde iOslo.no har fått tilsendt, ser man en patruljebil stå parkert midt i gågata ved Cubus, langt fra en parkeringsplass.

Der hadde en polititjenestemann stoppet for å ta penger ut av en minibank, til tross for at parkering i en gågate normalt er strengt forbudt.

- Dette vil jeg ikke kommentere, sier en knapp stasjonssjef ved Sentrum politistasjon, Bjørn Åge Hansen, til iOslo.no.

Heller ikke Trafikketaten i Oslo kommune vil kommentere politiets parkering, men sier at politiet har anledning til å fravike regelverket i tjenesten - uten at de vil utdype når og på hvilke måter.

- Ville tatt kontakt
På gjentatte henvendelser og spørsmål fra iOslo.no om hva som ville skjedd med en vanlig person som hadde parkert midt i gågata, har Trafikketaten følgende svar:

- Det er helt åpenbart ulovlig. Det er et generelt parkeringsforbud i gågater, men det kommer an på situasjonen om føreren får gebyr eller ikke, sier driftssjef i Trafikketaten, Lars Monsen, til iOslo.no.

I en slik situasjon kan trafikkbetjenten velge å gi bot eller et muntlig forelegg om å fjerne bilen umiddelbart. Dette er et skjønnsspørsmål, mener Monsen.

- Vi forventer at trafikkbetjentene tar kontakt med fører om han befinner seg i nærheten, men dette er ikke nødvendig før man utskriver en bot, fortsetter Monsen.

Bør politiet få parkere hvor de vil? Her kan du kommentere saken!

Les flere nyheter på iOslo.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere