RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Likvidasjon på åpen gate

Sist oppdatert:
De blodige gateslagene mellom innvandrerungdom i Oslo er skremmende, mest av alt fordi det forteller hvor maktesløse politiet er overfor en gruppe som kanskje bare teller 15-20 nøkkelpersoner.

Når et fredelig boligområde i Oslo blir åsted for en regulær likvidasjon på åpen gate, er grensen nådd.

Det norske samfunnet kan ikke finne seg i så organisert og brutal kriminalitet som vi har vært vitne til de siste årene.

Ifølge infomerte kilder består de såkalte A- og B-gjengene av i underkant av 10 kjernemedlemmer hver. I så fall er det en fallitt at ikke politiet klarer å være i forkant av de grove voldshandlingene.

Selv om flere nasjonaliteter har vært involvert i gjengkriminalitet i Oslo, er søkelyset denne gang rettet mot 2. og 3. generasjons etnisk pakistanske ungdommer.

Noe har åpenbart sviktet grovt i vår evne til å integrere etterkommerne til noen av de første arbeidsinnvandrerne som kom til Norge på 70-tallet.

Det kan vi gjøre lite med nå.

Vi bør derimot hindre trenden i å fortsette. Enkelte av gjengmedlemmene begynner sin kriminelle løpebane allerede i 12 års-alderen, og har et langt rulleblad med grove ran, trusler og våpenbruk før de har fylt 16.

New York hadde stor suksess med sin bekjempelse av tilsvarende kriminelle miljøer på 90-tallet. Stikkordet var nulltoleranse. Ethvert lovbrudd ble påtalt og forfulgt. Gradvis fikk man dermed kontroll over rekrutteringen til de kriminelle miljøene og med det kriminaliteten.

Når to sjåfører og to gjerningsmenn ankommer i bil til en anstalt med åpen soning på Sandaker i Oslo, og kaldblodig skyter ned to personer på gaten utenfor, er begeret fullt.

Ikke minst av hensyn til gjengmedlemmene selv må politiet nå ta i bruk helt andre midler for å få bukt med dette problemet. Et middel kan være stadig å skape uro i miljøet - stanse biler med gjengmedlemmer, ransake passasjerene for våpen - og slå ned på alt som smaker av lovbrudd.

Det er ikke rasisme, men null toleranse.

Vi bør rett og slett ikke tolerere mafialignende tilstander her i landet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere