*Nettavisen* Nyheter.

Lilletun: - De skader Høybråten

Foto: (Berit Almendingen)

KrFs parlamentariske leder Jon Lilletun refser partikolleger i Østfold for å skade Dagfinn Høybråten, men legger til at de ikke selv ser den skaden de påfører KrF-lederen.

04.09.04 16:10

Den opprivende prosessen med å skaffe KrF-leder Dagfinn Høybråten en plass på Stortinget ligger som et teppe over partiets strategikonferanse i Tønsberg denne helgen.

- Alle ser at dette er problematisk og slitsomt, ikke minst for de personene som er involvert, sier Jon Lilletun til NTB.

KrFs parlamentariske leder sier at nominasjonsprosessen i Østfold har vært skadelig for Dagfinn Høybråten, trolig uten at østfoldingene har villet det slik.

Et klart flertall av lokallagene har nominert Høybråtens politiske rådgiver Line Henriette Holten Hjemdal som førstekandidat på partiets stortingsvalgliste og dermed vendt tommelen ned for partiledelsens ønske om å gi Høybråten en «gjesteplass» øverst på lista.

Påfører skade
- Det er litt pussig, det som nå skjer. Der nede i Østfold er de jo veldig glad i Høybråten. Hans stil, lynne og type passer østfoldingene veldig godt. De vil mer enn gjerne ha ham som partileder. Østfold er kanskje det fylket som sammen med Rogaland liker Høybråten best. Men så ser de ikke at for hvert lokallag som uttaler seg negativt og som fremmer en lokal kandidat, så skader de samtidig partilederen, sukker en lettere oppgitt Lilletun.

KrFs romslige ringrev forlot strategikonferansen lørdag formiddag med en innstendig oppfordring til partiet.

- Skal vi komme greit gjennom denne prosessen er det viktig å ta vare på hverandre. De som er direkte involvert må ha en dialog seg imellom, og alle som står litt på siden må tenke seg godt om før de uttaler seg. Det er fort gjort å si noe som kan oppfattes sårende i en slik prosess, advarer Lilletun.

Slanket Jon, ikke KrF
Lilletun rakk å få med seg en rekke komplimenter for hans personlige vekt-tap før han satte seg på toget tilbake til Oslo lørdag. Vekta viser at han har klart å slanke bort 18 av de 20 kiloene som er målet for kuren.

Han frykter ikke at KrF skal lide samme skjebne:

- I ytterste konsekvens kan nominasjonsprosessen først bli avgjort med nominasjonsmøtene i november. Da må vi leve med oppmerksomhet rundt en uavklart situasjon fram til den er avklart. Jeg tror likevel ikke at dette vil skade partiet ved stortingsvalget. Det er tross alt ti måneder mellom nominasjonsmøtene og valget, sier Lilletun. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.