Lilletun sier ja til fire nye år på tinget

Foto: (Berit Almendingen/TV 2 Nettavisen)

Kristelig Folkepartis parlamentariske leder, Jon Lilletun, tar gjenvalg på Stortinget.

Lilletun ga sitt svar til nominasjonskomiteen i Vest-Agder Kristelig Folkeparti mandag kveld, etter å ha brukt helgen til familieråd.

– Jeg fikk veldig bred tilslutning til å ta nok en periode. Spesielt de yngste barnebarna synes det er fint å ha en bestefar å besøke i Oslo, samtidig som de kan komme inn på Stortinget, sier den 58 år gamle stortingsrepresentanten til Fædrelandsvennen.

–Jeg har vært i reell tvil. Men jeg kjenner fortsatt arbeidslyst og glede ved dette arbeidet. Samtidig har jeg fått mange oppfordringer, på fritt grunnlag, om å fortsette. Jeg tror, helt ærlig, at folk ikke bare har sagt dette for å være snille, sier Lilletun som har vært stortingsrepresentant siden 1989,

– Jeg fant ut at de tre hovedgrunnene til mitt politiske engasjement fortsatt gjelder. Det gjelder kamp for menneskeverd i videste forstand, kamp for den tredje verden og kamp for friskolene, sier Lilletun til Fædrelandsvennen.

Nestleder Dagrun Eriksen, som er nummer to på lista i Vest-Agder KrF, varslet allerede før helgen at hun gjerne fortsetter på Stortinget.

– Jeg føler fortsatt å ha ting ugjort og noe å bidra med for partiet, sier 32-åringen, som ble valgt til partiets nestleder på det ekstraordinære landsmøtet i vinter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.