Lillevolden anmelder politiet

Foto: Egil Fujikawa Nes (Egil Fujikawa Nes)

Blitz-kongen Stein Lillevolden anmelder politiet for dårlig behandling etter arrestasjonen under Oslo-opptøyene.

04.02.09 19:06

Lillevolden var en av 130 demonstranter som ble innbrakt i forbindelse med demonstrasjonen mot Gaza-krigen 10. januar i år.

Nettavisen skrev da hvordan Lillevolden ble lagt i bakken og kjørt vekk av politiet.

Les: Her går Lillevolden i bakken

Nå har Lillevolden anmeldt Oslo politidistrikt for hvordan han ble håndtert. Lillevolden har anmeldt politiet for ulovlig visitasjon, 19 timer uten madrass på gulvet i cella og ureglementert stripping i arresten, skriver Aftenposten.

Foto: Atle Jørstad (Atle Jørstad/Nettavisen)

Vil vurdere etterforskning
- Jeg kan bekrefte at vi har mottatt en anmeldelse. Vi vil nå vurdere om vi skal starte etterforskning, sier Anniken Qvale, som leder Spesialenheten for politisakers etterforskningsavdeling for Øst-Norge til avisen.

I forbindelse med pågripelsen filmet TV Norge hvordan Lillevolden sto rolig da han ble visitert utenfor Oslo tinghus. Plutselig skjedde noe som gjorde at Lillevolden ble lagt brutalt i bakken.

Se video her: Ekstern lenke til TV Norge.

Men det skal ha vært behandlingen Lillevolden fikk i arresten senere på dagen, som har gjort at han sendte anmeldelsen.

Ikke vanlig
I arresten skal han ha blitt bedt om å kle seg naken. Lillevolden nektet fordi han mente at arrestforvarerne ikke hadde lovlig rett til å kreve stripping.

Resultatet skal ha blitt at Lillevolden ble revet av klærne. Deretter måtte han tilbringe natten på betonggulvet i cella fordi madrassen ble fjernet.

Politioverbetjent Bjørn Riddervold ønsker ikke å kommentere saken, men sier til avisen at politiet noen ganger ber arresterte om å kle av seg, og at madrasser til tider blir fjernet hvis man frykter at madrassen vil bli brukt til andre ting enn å sove på.

Heller ikke Lillevolden ønsker å kommentere saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag