RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lillian eller Edith?

Sist oppdatert:
Hver dag i femti dager kan du stemme på tidenes kvinne.

(SIDE2:) Det er mange kvinner som har utpekt seg og som har gjort mye for sitt folk, omgivelsene og verden rundt seg.

Vi har, sammen med våre lesere, plukket ut 100 kvinner som skal bli til 50. Hver dag presenteres to og to, og du som leser bestemmer hvem som fortjener plass på listen over de 50 største.

Den som får mest stemmer hver dag vil være med på listen. I tillegg vil de fem taperne som får mest stemmer konkurrere ut de fem vinnerne som får minst fra semifinalene.

Ikke bare kan du være med og bestemme, men du kan også vinne premier. Hver uke kan du vinne produkter for 1000 kr fra Nivea, og til slutt er det et stort reisegavekort som venter på en av de som har vært med og bestemt.

I femte runde kan du stemme på følgende:

Lillian Moller Gilbreth (født 24. mai 1878 – død 2. januar 1972) var den første kvinnelige ingeniøren med en doktorgrad. Hun er kjent som pionér innenfor feltet industriell ingeniørvitenskap. Hun fikk 22 hederspriser og ble avbildet på et hedersfrimerke i 1984.

Edith Clarke (født 10. februar 1883 – død 29. oktober 1959) var Amerikas første kvinnelige professor innen elektrisk ingeniørvitenskap. Hun fant opp Clarke-kalkulatoren, som var 10 ganger mer effektiv enn tidligere maskiner. Hun ble ikke ansatt som ingeniør i 1922, men er anerkjent som en av største innenfør elektrisk ingeniørvitenskap.

Her kan du avgi din stemme.

(kilder: Wikipedia)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere