*Nettavisen* Nyheter.

Lilly (92) midt i hagle-dramaet

Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX

Lilly Skogen (92) tittet ut av stuevinduet. Da så hun rett inn i øynene på hagledesperadoen.

23.04.06 16:10

Flere vitner havnet midt oppe i skytedramaet i Skui i Bærum lørdag formiddag.

En mann med hagle skjøt først vilt rundt seg før han selv ble skutt og drept av politiet. Tre polititjenestemenn ble truffet av hagleladninger under aksjonen. En ble truffet i halsen og ble sendt til Ullevål universitetssykehus med lettere skader.

Se bildekarusell nederst i saken.

Har du tips? Send MMS/SMS «NATIPS» til 1984 eller vaktsjef@nettavisen.no

Politiet har innkalt til pressekonferanse klokken 17.30 på Thon hotell i Sandvika. TV 2 Nettavisen følger pressekonferansen.

Oppsøkte kvinne
Haglemannen skal blant annet ha oppsøkt Lilly Skogen på 92 år i hennes hjem. Han kastet en stor stein inn gjennom Skogens stuevindu. Da hun tittet ut, stod hagledesperadoen i hagen.

- Jeg så rett inn i øynene på mannen. Nei! Nei! skrek jeg og kastet meg ned på golvet. Da skrek politiet til meg at jeg måtte gjemme meg, forteller 92-åringen til Dagbladet.no.

Hun mener dagens hendelse er den mest dramatiske i hennes liv.

Andre naboer møtte haglemannen, og flere hørte skuddene.

- Veldig nært
Berit Johnsen, som bor like i nærheten, slo på TV og leste om drapet på tekst-tv.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Det er guffent at noe slikt skjer her, sier hun til TV 2 Nettavisen.

Også hennes mann, Dorthinus, er rystet over hendelsen.

- Det er ikke noe hyggelig at det skjer slike ting. Nå begynner det å bli veldig nært, påpeker han.

Berit forteller at det aldri tidligere har skjedd drapet i det rolige og landlige strøket.

Mann truet
- Men i det siste har det jo skjedd så mange alvorlige episoder rundt omkring, både knivstikkinger og drap. Nå er det nesten ingenting som overrasker meg lenger, forteller hun.

Da Berit var i den lokale butikken lørdag formiddag, kom plutselig en mann inn døren. Mannen fortalte at han nettopp hadde møtt en mann som truet ham med hagle.

Ifølge et vitne TV 2 Nettavisen har snakket med, hadde politiet skarpskyttere i området. Mannen som ble skutt, skal ha vært kamuflert.

Klikk på bildet for å forstørre.

Hørte skuddene
- En nabo av meg møtte haglemannen på en vei. Mannen hadde med seg våpen og var kamuflert. Da han passerte, kom det fire-fem politimenn i hælene på ham, sier Freddy Jensen (34) til TV 2 Nettavisen. Han bor i området der skytedramaet fant sted.

- Naboen min synes det var ekkelt i etterkant at han hadde truffet på haglemannen, sier Jensen.

34-åringen var selv ute i hagen og snakket med naboer, da en av dem fortalte at veien opp til dem var sperret.

- Vi gikk nedover og kom til en politisperring. I skogkanten så vi en væpnet politimann som siktet inn mot skogen. Da var klokken rundt halv tolv. Kort tid sere hørte vi flere skudd. Det var trolig da mannen ble skutt, ser Jensen.

Han synes det er leit at en person ble drept og at en politiman ble skutt i halsen.

- Men jeg forsvarer politimannen som skjøt, og håper nå det går bra med politimannn som ble skutt i halsen. Jeg mener det er helt riktig at politiet får skyte selv, når de blir skutt mot, sier Jensen tl TV 2 Nettavisen.

Rideskole i nærheten
Hytta hvor skuddene ble avfyrt ligger i nærheten av Tandberg gård, hvor det blant annet ligger en rideskole.

- De som var her hørte skudd. Kort tid etter kom politiet og fortalte at hvis vi skulle ut og ri, så måtte vi ikke ri opp i det området, sier Ingebjørg Henni - daglig leder ved Tandberg Ridesenter til TV 2 Nettavisen.

På grunn av politiaksjonen ble jentene som skulle på ridekurset stoppet av politiet og måtte bevege seg inn på en annen vei. Gården ligger noe hundre meter fra hytta der hagelmannen skjøt politimannen.

- Det er klart vi lurte på hva som hadde skjedd. Det kom jo også en de politi til stedet. Men da smellene kom, var man ikke helt sikre på at det var skudd, derfor ble det ikke oppfattet som så veldig dramatisk, sier Henni.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.