Gå til sidens hovedinnhold

Linda (22) skulle bare på jobb. Så kom plutselig hengeren skliende rett mot bilen hennes

Havnet midt i E6-kaoset: - Trodde min siste time var kommet

Linda Rognmo er fortsatt skjelven. Tre timer etter den mest skremmende opplevelsen i hennes 21-årige liv bærer hun fortsatt sterkt preg av det hun har opplevd, skriver Nordlys.

Hun var på vei på jobb i 14.30-tida tidligere i dag. Turen gikk som vanlig langs E6 sørover. Det skulle bli en tur hun aldri vil glemme. Og jobben rakk hun ikke.

Les også: Minusgrader og regn skaper trøbbel i trafikken

- Min siste time

- Jeg kom forbi Elverumskrysset og da jeg så en lastebil med hengere kom mot meg. Han blinket med lysene. Jeg så bare først fronten komme over i mitt kjørefelt. Jeg heiv meg med en gang i grøfta. Så så jeg hengeren komme skliende mot meg. Det gikk ikke an å unngå at den traff meg, sier hun til Nordlys.

Til alt hell deiset den inne i bilen hennes bak sjåførplassen der Linda satt.

- Jeg rakk nesten ikke tenke. Det følte som om min siste time var kommet. Å se den store hengeren komme mot meg...

Og det var ikke bare hun som fryktet det verste.

Les også

Trailere, biler og en buss av veien på E6 i Troms: - Det er komplett kaos og risikabelt å kjøre

Turte ikke se

- Jeg snakket med lastebilsjåføren etterpå. Han fortalte meg at han ikke hadde turt å se i speilet. Han var sikkert på at bilen min lå most under hengeren.

Hun roser sjåføren av lastebilen som gjorde alt han kunne.

- Det var takket være to sjåfører som reagerte fort at dette gikk bra. Han blinket med lysene for å signalisere at han hadde mistet kontroll.

Rognmo forteller at det var starten på kaoset sør for Elverumskrysset i Bardu. Etter det gikk det fort.

- Jeg gikk over veien for å ringe etter hjelp for å unngå å bli nedkjørt. Mens jeg sto der kom det en annen trailer og skled rett inn i den lastebilen som hadde truffet meg. Både min bil og de to står her enda. Det er fullt kaos her enda, sier Rognmo til Nordlys i 17.30-tida.

Fortsatt kaotisk

Bilen hennes har faktisk fått mye mindre skader enn hun hadde trudd, men det viktigste er at det gikk bra med alle involverte parter.

- Jeg er skikkelig skjelven enda. Dette har brent seg fast i minnet, det var skikkelig skummelt, sier Rognmo, som er vel kjent med den farlige strekninga som ofte blir veldig glatt.

- Jeg kjente det allerede da jeg startet å kjøre at det var glatt. Jeg bestemte meg for å holde jevn fart. Men jeg kom jo ikke så langt, da, sier Rognmo.

Klokka 18.00 er det fortsatt store utfordringer på stedet. Det er lange køer og redusert fremkommelighet ved Elverumskrysset, og man jobber nå med å frem strøbiler og en bilberger til en trailer som står fast og sperrer veien.

Flere artikler fra Nordlys får du her!

Les også

Storbritannias nye hangarskip verdt 35 milliarder kroner lekker

Kommentarer til denne saken