*Nettavisen* Nyheter.

Lindbæk samlet styret for første gang

Statoil-styret tyr til hodejegere i jakten på en ny konsernsjef. Det ble klart da styret for første gang møtte den nye styrelederen Jannik Lindbæk i Oslo mandag kveld.

03.11.03 21:14

Hovedformålet med møtet var for alvor å dra i gang jakten på konsernsjefen, men Lindbæk vil foreløpig holde eventuelle egne kandidater for seg selv.

Hodejegerfirma
På det drøye to timer lange styremøtet mandag kveld var det selve prosessen som var tema, og Statoil-styret vil bruke de neste dagene til å engasjere hodejegerfirma i jakten på ny konsernsjef i oljeselskapet.

- Vi mener det er den beste måten å finne fram til aktuelle kandidater på, sier styreleder Jannik Lindbæk til NTB.

Ifølge Lindbæk ga styret sin fulle tilslutning til hans vurderinger om hvilke kvaliteter den nye konsernsjefen bør ha. Kjønn er underordnet i jakten på ny sjef, men Lindbæk utelukker likevel ikke at den utvalgte kan bli en kvinne.

- Det finnes mange kvalifiserte kvinner, og vi kommer til å sikre oss at det vil være et antall egnede kvinner blant kandidatene, sier Lindbæk.

Etikk viktig
– Vi søker etter den best egnede personen, det er det viktigste. Men den personen kan godt være en kvinne, sa Lindbæk, som avviser at han vil spørre olje- og energiminister Einar Steensnæs om råd i den kommende prosessen.

– Det er ikke naturlig. Men Steensnæs er en klok mann, smilte Lindbæk ifølge NTB.

Styrelederen mener god lagånd, internasjonal erfaring og erfaring fra olje- og gassvirksomhet bør være hovedkriterier for den nye sjefen. Dessuten bør den etiske bakgrunnen være i orden.

At det blir en nordmann som skal styre Statoil-skuta er helt på det rene.

Har hastverk
Tidsplanen for når en ny sjef må være på plass var på agendaen for møtet, men Lindbæk er vag om hvor smertegrensen for prosessen går.

– Det er umulig å si hvor fort dette kan gå. Forhåpentligvis har vi en konsernsjef på plass før jul, som ikke avviser at det kan gå ennå fortere, sa Lindbæk.

Første arbeidsdag
Lindbæk brukte sin første arbeidsdag som styreleder i Stavanger. Der møtte han konsernledelsen og administrasjonen. Han skulle også ha møtt styrets advokat Erik Keiserud for å bli informert om statusen rundt den omstridte Iran-avtalen, men det er foreløpig utsatt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.