*Nettavisen* Nyheter.

Lindberg provosert av politiuttalelser

Foto: Fotograf: (Foto: Erik Veigård/Scanpix)

Tidligere selfangsinspektør Odd F. Lindberg reagerer sterkt på uttalelsene fra politiet om at han har gjort seg utilgjengelig for dem. - Vrøvl, sier Lindberg, som også tilbakeviser påstandene om dyremishandling.

01.11.03 16:39

TV 2 Nettavisen skrev fredag at politiet sliter med å forkynne en tiltale for dyremishandling til eks-selfangstinspektør Odd F. Lindberg.

- Vi har forsøkt å finne fram til ham, men vi har ennå litt tid på oss. Han er mye på farta - litt i Sverige og litt i Norge. Vi har en adresse å forholde oss til her på Torp, og så møter vi på ham noen ganger, sa lensmann Trond Torp til TV 2 Nettavisen fredag.

20. oktober mottok lensmannen i Borg papirene som skal overleveres Lindberg. Siden da har politiet forsøkt å få tak i Lindberg, hevdes det.

- De vet hvor jeg er
- Dette er ren og skjær vrøvl. Jeg verken er eller har vært på flukt, skriver Odd F. Lindberg i et brev til TV 2 Nettavisen lørdag.

Ifølge Lindberg er det heller ikke tiltalen politiet ikke klarer å forkynne, men en beskjed fra tingretten om at det er berammet rettssak 25. og 26. november i år.

- Politiet sliter ikke med å forkynne «tiltalen» om påstått dyremishandling for undertegnede. Dette er rent nonsens. Både svensk og norsk politi vet å kunne nå meg uten problemer, opplyser Lindberg.

Han skriver også at han er blitt informert om saken via sin advokat.

Har aldri eid kuer
Tiltalen som Lindberg må svare for, gjelder dyremishandling av kuer mens han og kona bodde på en gård i Sverige i 2000. Dette avviser Lindberg på det sterkeste. Han opplyser at det var en bekjent som eide kuene og som hadde fått disponere plass på gården der Lindberg bodde.

- Det ble opprettet en avtale mellom oss som klart fratar meg, min hustru eller hvilken som helst annen på gården for et hvert ansvar. Undertegnede har aldri eid noen ku, skriver Lindberg.

Han fastholder også at kuene ikke var vanskjøttet og heller ikke var mer skitne enn svenske kuer flest på den tiden av året.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.