RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Laila Dåvøy.
Laila Dåvøy. Foto: Berit Almendingen (Nettavisen)

Lindex fjerner barne-bh-er

Sist oppdatert:
Lindex fjerner alle mini-bh-er i kjedens 86 butikker landet rundt etter at barne- og familieminister Laila Dåvøy gikk hardt ut mot kleskjeden.

- Vi ønsker ikke at produktene våre skal komme skjevt ut så vi trakk tilbake bh’ene samme dag som saken sto på Forbruker-rapportens nettsider, forteller informasjonsansvarlig Nina Haugen til Forbruker-rapporten.

Haugen kan fortelle at mange kunder tok kontakt med kleskjeden for å gi både positive og negative tilbakemeldinger om mikro-bh’ene.

Passet til 10-åringer

Statsråd Laila Dåvøy steilet da hun fikk se Disney-bh-ene Forbruker-rapporten fant på Lindex. Personalet mente de vatterte brystholderne kunne passe til barn ned i 10-årsalderen.

Etter å ha bortforklart mikro-bh’ene som produkter for jenter i 12-13- årsalderen eller voksne kvinner med spiseforstyrrelser, beklaget Lindex-ledelsen onsdag og fjernet alle barne-bh’ene fra undertøysavdelingen.

Dårlig reklame

- Saken ga helt klart dårlig reklame til oss. Vi har ingen intensjon om å selge bh-er til 10-åringer, men ser at det kan misforstås, derfor trekker vi produktene tilbake, fastslår Haugen til Forbruker-rapportens nettsider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere