RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lippestad: - Listhaug har fullstendig misforstått rollen sin


REAGERER: Geir Lippestad (Ap) mener innvandringsminister Sylvi Listhaug har misforstått sin rolle som statsråd når hun kritiserer kirken.
REAGERER: Geir Lippestad (Ap) mener innvandringsminister Sylvi Listhaug har misforstått sin rolle som statsråd når hun kritiserer kirken. Foto: Paul Weaver (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Geir Lippestad (Ap) tar et kraftig oppgjør med Sylvi Listhaugs angrep på Kirken.

- Det statsråd Sylvi Listhaug gjør er å sette meningsmunnkurv på Kirken og å skremme andre fra å mene noe om innvandrings- og flyktnngpolitikken. Det er uhørt, sier Lippestad til VG.

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) mener kirken er blitt et talerør for venstresiden i norsk politikk.

Lippestad, som nå er byråd for næring og eierskap i Oslo, også med ansvar for mangfold og tolereanse, reagerer på at Listhaug mener Kirken er blitt en aktør for venstresiden.

- Jeg mener Listhaug fullstendig har misforstått rollen sin som statsråd når hun angriper Kirken for å blande seg inn i ting hun mener de ikke har noe med. Poenget er at Kirken er en meget viktig stemme for de svakeste, sier han til avisen.

Han mener derfor det bare er tull at Kirken har blitt radikalisert og er en aktør for venstresiden. Lippestad synes det som oppsiktsvekkende både at Listhaug angriper deres meninger og setter karakteristikker på Kirken.

Listhaug har ikke ønsket å kommentere saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere