RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
INNVANDRINGSMINISTER Sylvi Listhaug.
INNVANDRINGSMINISTER Sylvi Listhaug. Foto: Ole Martin Wold (NTB scanpix)

Listhaug: - Asylbarn skal interneres i maks én uke

Sist oppdatert:
Mindreårige som får avslag, skal ikke kunne holdes tilbake med tvang i mer enn én uke, foreslår innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp).

I forslaget som statsråden legger fram mandag, tar hun til orde for tydeligere regulering av tvangsmessig tilbakehold av barn som har fått avslag på sine asylsøknader. I dag blir asylsøkere med avslag plassert på Politiets utlendingsinternat på Trandum hvis myndighetene frykter de skal stikke av før utsendelse.

- Det skal være klare regler for hvor lenge du kan holde en barnefamilie med tvang, sier Listhaug til Sunnmørsposten.

Hun ønsker å begrense tilbakehold med tvang til sju dager i normale tilfeller. Etter én dag må myndighetene innhente rettslig kjennelse for tilbakehold. En slik kjennelse kan bare gi tillatelse til tilbakehold i tre dager om gangen. Det skjer relativt sjelden at mindreårige blir sittende lenge på Trandum, ifølge Listhaug.

- I 2015 var det sju barn som satt lenger enn tre døgn, og hittil i år er det 17, sier Listhaug.

Statsråden foreslår også at det opprettes en egen avdeling for barnefamilier utenfor Trandum. Avdelingen kan ta tre barnefamilier om gangen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere