*Nettavisen* Nyheter.

Listhaug: - Hadde jeg kalt dem tapere, hadde det blitt ramaskrik

Sylvi Listhaug (Frp) er tilbake som innvandrings- og integreringsminister etter mammapermisjon og postet bilde av seg selv på kontoret. Foto: Privat

- Muslimer må selv ta et oppgjør med radikaliserte muslimer, sier innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp).

05.07.17 08:37

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) er onsdag tilbake fra mammapermisjon og lover fullt trykk i valgkampen. Hun har allerede rukket utspill mot trakassering av kvinner på stranden i Nettavisen og mot radikal islamisme i VG.

- Nå blir det full rulle med valgkamp, skriver hun på Facebook.

I Nettavisen tirsdag gikk Listhaug ut med støtte til kvinner som opplever seksuell trakassering og kvinnediskriminerende holdninger når de vil sole seg og bade på offentlig sted, og hun oppfordret kvinner til å gå til politiet. Samtidig sier hun at asylsøkere og innvandrere må respektere den norske kulturen:

Klikk på bildet for å forstørre.

TILBAKE: Innvandring- og integreringsminister Sylvi Listhaug med barnevogn under Fremskrittspartiet (FrP) sitt landsmøte på Gardermoen i mai. Nå er hun tilbake som statsråd. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)

- Det er totalt uakseptabelt at jenter i Norge skal oppleve å bli trakassert fordi man ønsker å sole seg og bade. I Norge skal alle jenter kunne gå kledd som de ønsker - uten å bli utsatt for denne typen ubehagelige opplevelser, uttalte Listhaug.

Les også: Faktisk.no fant feil hos Jensen, Vedum, Giske og Borten Moe

Til VG onsdag sier Listhaug at oppgjøret med radikal islamisme må komme fra muslimene selv. I VG tirsdag kalte Venstres Abid Raja radikale islamister for «tapere».

Klikk på bildet for å forstørre.

Venstres Abid Raja (V) får støtte fra Sylvi Listhaug (Frp). Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

- Hadde jeg sagt det samme, så hadde det blitt totalt ramaskrik, sier Listhaug til VG og sier seg enig med Raja. Hun sier videre at det er muslimene selv som må ta oppgjøret med radikaliserte muslimer:

- Vi kan ikke overbevise noen som har den troen. Det er de selv som har den troen, som må ta tak i det, sier hun ifølge VG.

Har du sett denne videoen?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.