*Nettavisen* Nyheter.

Listhaug i ny bok: - Jeg ble så opprørt at jeg gråt

Går hardt ut mot Støre:

NY BOK: Sylvi Listhaug vier mye tid til Facebook-innlegget som førte til hennes avgang som justisminister i ny bok.

NY BOK: Sylvi Listhaug vier mye tid til Facebook-innlegget som førte til hennes avgang som justisminister i ny bok. Foto: Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Sylvi Listhaug anklager Jonas Gahr Støre for å ha en «kynisk strategi» i ny bok.

23.10.18 17:28

I mars måtte daværende justisminister Sylvi Listhaug gå av etter å ha delt et innlegg på Facebook, med bilder fra den somaliske Al-Shabaab-militsen med teksten: «Ap mener terroristenes rettigheter er viktigere enn nasjonens sikkerhet».

Nå kommer Listhaug med en ny bok der hun anklager Jonas Gahr Støre for å ha en «kynisk strategi». Det skriver NRK.

Listhaug skriver at hun hadde forventet mye kritikk, men at mediestormen som fulgte tok henne på senga.

I selvbiografien «Der andre tier» vier Listhaug mye plass til tiden rundt innlegget og avgangen som fulgte. Boken er ført i pennen av Listhaug selv i samarbeid med Minerva-journalisten Lars Akerhaug. Boken er ikke ute i butikk enda.


- Jeg ble så opprørt at jeg gråt

- I talen til landsstyret mandag 13. mars sa Jonas Gahr Støre: «Vi har en justisminister som bevisst, kalkulert nører opp under akkurat det hatet som tok så mange liv 22. juli». Jeg trodde nesten ikke mine egne ører. Han la skylden for at det som var bakgrunnen for at uskyldige ungdommer ble kaldblodig myrdet av Norges verste massemorder og terrorist, på meg, skriver Listhaug i boka ifølge NRK.

Videre skriver Listhaug at hun ble så opprørt av utspillet til Støre at hun gråt:

- Jeg ble så opprørt at jeg gråt. Mediene derimot lettet ikke på et øyelokk. Det var tydeligvis helt greit å sammenlikne meg med Anders Behring Breivik, skriver hun ifølge NRK.

I boken legger hun heller ikke skjul på hva hun mener om Støre, og skriver blant annet at Støre er «det tydeligste eksempelet på den elitistiske dobbeltmoralen i Norge».

Les også: Listhaug avviser at Frp har annenrangs verdier

- Absurd lesning

I en e-post til NRK kaller Støre det Listhaug skriver i boken for absurd lesning.

- Dette er konspirasjonsteorier. Sylvi Listhaugs Facebook-innlegg som anklaget Arbeiderpartiet for å være mer opptatt av terroristers rettigheter enn nasjonens sikkerhet, spredte frykt og uro, det erfarte jeg selv i meldinger fra overlevende etter Utøya 22. juli, skriver Støre til NRK.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.