RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

LISTHAUG OG STANG: Tre uker etter at skuespilleren Kristoffer Joner lanserte sin Facebook-aksjon, gjør innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) det samme. Her sammen med sin nyutnevnte statssekretær Fabian Stang (H).
LISTHAUG OG STANG: Tre uker etter at skuespilleren Kristoffer Joner lanserte sin Facebook-aksjon, gjør innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) det samme. Her sammen med sin nyutnevnte statssekretær Fabian Stang (H). Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Listhaug samler inn penger til forfulgte kristne

Sist oppdatert:
Tre uker etter at skuespilleren Kristoffer Joner lanserte sin Facebook-aksjon, gjør innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) det samme.

Joners aksjon samlet inn 3,2 millioner kroner til Norsk Organisasjon for Asylsøkere (NOAS) på ett døgn. Beløpet skal gi asylsøkere informasjon og bistand.

Les: Kristoffer Joners angrep på Sylvi Listhaug har skaffet Noas 1,3 millioner på fire timer

Listhaug lanserte sin kampanje tirsdag ettermiddag. Pengene som samles inn skal gå til Åpne Dører, som arbeider for forfulgte kristne, skriver Dagen.

Statsråden sier til avisa at hun syntes det var ille at pengene i den første aksjonen ble samlet inn i hennes navn, siden de ifølge henne gikk til å lønne ansatte i Norge.

– Så vet vi at det finnes mye nød i verden, krig og konflikter, så når man først skal samle inn penger i mitt navn, bør disse pengene gå til å hjelpe dem som lever et vanskelig liv og som nå går inn i en juletid under vanskelige forhold, sier hun.

Les også: Ingebrigt Steen Jensen: - Sylvi Listhaug fører egentlig Arbeiderpartiets innvandringspolitikk
Les også: Sylvi Listhaug:  - Angrer ikke på noe

Hennes nyutnevnte statssekretær Fabian Stang (Frp) legger til at det ikke er et spørsmål om å ta igjen, snarere om å bli inspirert.

Generalsekretær Ann Margit Austenå i NOAS synes det er bra at Listhaug engasjerer seg for forfulgte kristne og tar initiativ til pengeinnsamling.

– Det er veldig spesielt å plukke ut en organisasjon på denne måten. Jeg regner med at hun nå også vil ta initiativ til pengeinnsamling til Røde Kors, Flyktninghjelpen og Leger uten Grenser, som også møter forfulgte kristne, sier Austenå. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere