«Ap og byrådet i Oslo kastet ut de eldre på St. Halvardshjemmet. Beboere og pårørende gråt. Nå bruker de sykehjemmet til overnattingstilbud til romfolk. Eier dere ingen skam!?», skrev Listhaug på Facebook i forrige uke, og viste til Nettavisens sak om den nye bruken av det nedlagte sykehjemmet.

Etterpå er hun blitt angklaget for løgn, propaganda og forsøpling av debatten av fem aviser. Men nå slår den tidligere justisministeren tilbake mot kritikken, og påstandene om at hun er taus i saken.

- Dette er ikke første gang anklager og merkelige påstander kommer i min retning fra norske medier, kommentatorer og andre forståsegpåere. Taus er jeg ikke og det kommer jeg heller ikke til å bli, sier Listhaug til Nettavisen, og påpeker:

- Men istedenfor å prioritere sensasjonshungrige medier har jeg prioritert familien min i helgen. Ingenting av det jeg har sagt eller lagt ut er feil. Jeg ser at også VG erkjenner såpass i sin leder, sier hun.

Les også: Tvangsflyttet 60 eldre ut av St. Halvardshjemmet - nå bor det romfolk der

Kraftfullt oppgjør

Aftenposten, VG, Dagsavisen, Nationen og Stavanger Aftenblad tok på lederplass lørdag et kraftfullt oppgjør med Listhaug.

Bakgrunnen var et innlegg Listhaug publiserte etter Nettavisens sak om at 60 beboere ved det privatdrevne St. Halvardshjemmet i Oslo er blitt tvangsflyttet fordi sykehjemmet mangler bad. Nå har Kirkens Bymisjon, som eier bygget, startet akuttovernatting for romfolk i de gamle sykehjemslokalene.

SE VIDEO: 60 eldre ble tvangsflyttet - nå bor det romfolk der:

Les også: Mens eldre uten bad i Oslo tvangsflyttes, kan eldre andre steder bli boende

- Tatt med buksene nede

Listhaug mener Oslo-byrådet rett og slett blir tatt med buksene nede.

- Byrådet i Oslo med Ap og SV i spissen blir tatt med buksene nede og man forsøker å saken til å handle om meg istedenfor det den handler om nemlig at de har kastet ut eldre fra St. Halvardshjemmet, og deretter brukt millionbeløp på å huse tilreisende romfolk som kommer til Norge for å tigge og drive kriminalitet. Hadde det vært opp til Frp hadde vi ikke brukt skattepenger på å gi husly til folk som ikke har noe i Norge å gjøre, sier Listhaug.

SE VIDEO: Slik ser det ut på innsiden av sykehjemmet:

- Det er rent tull

Som tidligere eldrebyråd i Oslo, har hun blant annet fått kritikk fordi hun var med på å innføre kravene om bad på alle rom ved byens sykehjem.

Også denne kritikken bare fnyser Listhaug av.

- Det er rent tull og tøys at dette handler om et gammelt vedtak. Det gjøres unntak fra regelen om bad på rommet. Hele 550 rom på kommunale sykehjem i Oslo har ikke bad på rommet og det er ingen planer om å legge ned disse sykehjemmene. Dette handler om Arbeiderpartiets og SVs kampanje mot private og ideelle aktører som ønsker å gi et godt tilbud. De setter ideologi foran de eldres behov. Det gjør vondt å se på, sier Listhaug.

Les også: Ap-topp mener romfolk-kritikken fra Frp er absurd

- Færre sykehjemsplasser

Hun viser også til at det er blitt færre sykehjemsplasser i Oslo siden de rødgrønne partiene tok over.

- Det er et faktum at det er blitt 283 færre sykehjemsplasser i Oslo siden Ap, SV og MDG overtok med støtte fra Rødt. St. Halvardshjemmet ble vedtatt nedlagt i mars 2017, og de kunne fått lengre tid på å endre sykehjemmet. Vi vet det er traumatisk og brutalt for mange eldre å bli flyttet på denne måten. Det var sterke bilder på NRKs brennpunktdokumentar å se beboere og pårørende gråte av å bli tvangsflyttet. Byrådet fortsetter imidlertid ufortrødent videre. Et av de neste sykehjemmene på listen er Frognerhjemmet der Ingrid Espelid Hovig og en rekke andre eldre skal tvangsflyttes, sier Listhaug.

Les også: Raser mot nye tall om manglende bad på kommunens sykehjem

Ap: - Ganske absurd lesing

Oslos varaordfører, Khamshajiny Gunaratman (Ap), er en av dem som har reagert på Frps kritikk av at romfolk tilbys overnatting i sykehjemslokalene.

- Det er ganske absurd lesing at Frp kritiserer Kirkens Bymisjon for å gi tak over hode til bostedsløse. Kirkens Bymisjon må få lov til å bruke sin eiendom som de vil, sa Gunaratnam til Nettavisen i forrige uke.

Onsdag kveld fremmet Frp også mistillitsforslag mot byrådet på grunn av nedleggelsen av sykehjemsplasser. Les hele saken her.