Gå til sidens hovedinnhold

Listhaug vil gi flyktninger på asylmottak kurs i norsk kultur

Innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) vil pålegge alle asylsøkere et obligatorisk kurs i norsk kultur og samfunnskunnskap med en gang de kommer til et norsk asylmottak.

Forslaget kommer i regjeringens stortingsmelding om integrering av flyktninger. Meldingen kommer i mai. Listhaug viser til overgrepene i Köln i januar i år, der kvinner ble befølt og angrepet under nyttårsfeiringen.

– Det er helt avgjørende at alle som kommer hit, skjønner norsk kultur, norske lover og norske regler, det vi gjerne sammenfatter som norsk folkeskikk, sier innvandringsministeren til VG.

Hun vil bruke de 50 første timene av norskopplæringen på 175 timer i asylmottakene til å undervise nyankomne asylsøkere i norske verdier og samfunnskunnskap.

– Det har vært en stor diskusjon om de som kommer hit fra andre kultur- og samfunnsforhold, og hvordan vi setter dem inn i kulturen her, og den norske måten å leve på. Derfor foreslår vi å flytte dette opplegget fra introduksjonsordningen og til mottakene, sier hun til avisen.

– Det vil overraske meg om Stortinget ikke er enig i at det er fornuftig med bedre kunnskap om verdier, etter den debatten som også var i Norge etter det som skjedde i Köln, der det også ble gjennomført voldtekter. Vi må gjøre det vi kan for å hindre at sånt skjer, sier hun. (©NTB)

Kommentarer til denne saken