RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Innvandrings- og inntegreringsminister Sylvi Listhaug (FrP) mener menneskerettighetene må vike til fordel for å trygge befolkningen.
Innvandrings- og inntegreringsminister Sylvi Listhaug (FrP) mener menneskerettighetene må vike til fordel for å trygge befolkningen. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)

Listhaug vil utfordre menneskerettighetene ved å øke bruken av lukkede mottak

Sist oppdatert:
Menneskerettigheter må vike for å trygge befolkningen, mener innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp), som vil utvide bruk av lukkede mottak.

Allerede i begynnelsen av mai fastslo Listhaug overfor ABC Nyheter at partiet vil øke bruken av lukkede mottak, i første omgang når det gjelder dem som ikke har avklart identiteten og dem som skal sendes ut etter avslag på asylsøknaden.

I kjølvannet av Barcelona-angrepet forrige uke og terrorangrepene i Europa de siste månedene gjentar Listhaug dette i et intervju med NRK, og sier nå at asylsøkeres menneskerettigheter må vike for å trygge befolkningen.

– Dette er personer, hvor deres liv ikke betyr noe for dem. De dreper seg selv og andre. Og i møtet med dette, mener jeg vi må ta i bruk nye virkemidler. Ett effektivt virkemiddel er i alle fall å sørge for å ha kontroll på hvem som befinner seg i Norge, sier Listhaug.

Akkurat nå er det rundt 1.600 personer i norske asylmottak som har fått avslag på asylsøknaden og som derfor skulle ha reist ut av landet. Frp og Listhaug vil fengsle disse menneskene.

– De sitter selv med nøkkelen til å kunne reise hjem. I veldig mange tilfeller der vi ikke får returnert folk, så er det fordi de ikke samarbeider med norske myndigheter. Derfor mener jeg det er på tide å sette foten ned og si at vi har lukkede mottak for dem som får avslag, sier Frp-statsråden.

– Jeg mener vi bør utfordre disse konvensjonene. Kanskje er først og fremst Den europeiske menneskerettighetskonvensjonen utfordrende i forhold til det enkelte lands mulighet til å ivareta egne borgere, mener Listhaug.

I intervjuet med ABC Nyheter i mai minnet hun om at Politiets utlendingsinternat på Trandum i Akershus er bygget ut i flere omganger og at det er satt ny rekord i antallet returer, en politikk hun sier Frp skal føre videre.

Har du sett denne populære videoen?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere