RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lite fyllekjøring i julen

Sist oppdatert:
Nordmenn har et disiplinert forhold til alkohol og bil, mener UP-sjefen. Dette betyr lite promillekjøring i juletrafikken.

Sjef i Utrykningspolitiet (UP), Odd Reidar Humlegård, sier til TV 2 Nettavisen at utrikningspolitiet fokuserer på ruskontroll i julen, men at det ikke har vært noen overdreven tilfeller av dette.

- Vi har ikke hatt noen spesielle hendelser denne julen, det virker som det har gått greit i år, sier Humlegård.

Han sier at UP har vært mest opptatt av vær- og føreforhold over fjelloverganger hvor det stadig er skiftende, men ruskontroll står også i fokus. Humlegård forteller at Norge ligger svært godt an i forhold til andre land når det gjelder bilkjøring i alkoholpåvirket tilstand.

- Norske trafikanter har et disiplinert forhold til dette, og vi ligger godt an i forhold til andre land, sier han.

Ifølge UP-sjefen har det ikke vært noen stor samlet aksjon mot promillekjøring denne julen, men patruljebiler har som vanlig hatt rutinekontroller i hele landet.

- Det er ikke store trafikkavvikling på denne tiden. Når julefreden senkes, senkes også trafikken, sier Humlegård.

Nyttårshelgen
Humlegård er ikke bekymret for trafikken i nyttårshelgen selv om dette er en tid da nordmenn har stort alkoholinntak.

- Nyttårshelgen er det ikke spesielt mye trafikk bortsett fra noe trafikk opp til hytteområder, sier UP-sjefen.

Færre dødsulykker
UP-sjefen forteller til TV 2 Nettavisen at 2005 ser ut til å bli det året med færrest omkomne i trafikken på mange tiår.

- Kjørelengden er tredoblet siden 1970, mens antall omkomne er halvert. Denne gode utviklingen skyldes flere tiltak over flere år, sier Humlegård.

Ifølge en undersøkelse utarbeidet av Statistisk sentralbyrå var det 198 personer som mistet livet på norske veier i perioden januar-november i 2005. Dette er det laveste tallet på omkomne i perioden januar-november som er registrert siden månedsstatistikken ble innført i 1968.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere