Gå til sidens hovedinnhold

Lite snø i julegave i sør – men full sol skal det bli

Blir det hvit jul? Ja, i fjellet, litt i nord og i nordvest. I lavlandet i Sør-Norge lover meteorologene sol som et stort plaster på såret.

– Gaven vår er nok ikke hvit jul, men akkurat i år blir kanskje sol satt mer pris på enn snø? Og sol skal det bli – fra og med i dag, tvitrer de.

Klar himmel betyr også lave temperaturer, så dermed kan det nok også bli litt rimfrost på trærne, om ikke annet.

Noen tilfeldige søk hos Yr.no for å sjekke været julaften viser full sol på Kongsberg, i Drøbak, i Bergen og i Stavanger. Både før og etter julaften ser det hele mer grått og vått ut, så det er virkelig et lite julegløtt som venter.

Fjellovergangene i sør strever tirsdag med snøfokk og vind, men her skal forholdene bedre seg igjen i god tid før klokkene kimer om to dager. I Nordfjord og Møre og Romsdal må folk derimot belage seg på en god del snø, særlig i fjellet. Så der blir jula i alle fall hvit:

– Tenk at flere i Nord-Norge ikke får hvit jul! Hvem er det som har stjålet snøen?! Det kan se ut som at det er trønderne og naboene deres … I deler av både Trøndelag, Helgeland, samt Møre og Romsdal vil nemlig snøen dale ned på selveste julaften, lyder det fra meteorologene.

(©NTB)

Reklame

Nå kan du chatte med United-legender før storkamper

Kommentarer til denne saken