RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

RØRTE HELE NORGE: Thor-Egil har lenge måttet leve på fattigdomsgrensa uten noen form for oppfølging av det offentlige i mange år. Det har rørt og opprørt en hel nasjon, og nå har han endelig fått hjelp.
RØRTE HELE NORGE: Thor-Egil har lenge måttet leve på fattigdomsgrensa uten noen form for oppfølging av det offentlige i mange år. Det har rørt og opprørt en hel nasjon, og nå har han endelig fått hjelp. Foto: Foto: Privat/Helle Østvik (iFinnmark)

Livet er lysere for Thor-Egil-nå kan det bli operasjon i Tyskland

Sist oppdatert:
Historien til scoliose-rammede Thor-Egil skapte voldsomt engasjement, og har endret livet hans for alltid.

Det er en knapp måned siden iFinnmark først omtalte saken om Thor-Egil som var grovt sviktet av både barnevern, NAV og lege som over flere år har vært inne i bildet.

Thor-Egil hadde time på Hammerfest sykehus fredag, og på Rikshospitalet i Oslo mandag 3. april. Målet er nemlig behandling og mulig operasjon hos en spesialklinikk for skoliose i Tyskland.

– Jeg må være positiv og ser faktisk mye lysere på helsa mi, enn jeg gjorde før. Selv om jeg ikke helt tør å tro på at ryggen lar seg operere, så kan det være mulig, sier han til lokalavisen.

Jernstanga som i 2006 ble operert inn i den da 88 grader skjeve ryggen for å rette den opp, er ventet å knekke om fem til ni år: «Hva som skjer da? Da kommer jeg til å dø.»

Les også: Thor-Egil etter møtet med NAV: – De har lovet å ordne opp

NAV-sjef var rystet

NAV-direktør, Sigrun Vågeng ble gjort oppmerksom på saken for en måneds tid siden, og var dypt rystet.

- Jeg blir lei meg for å høre om sånne saker som Thor-Egil Solvangs. Det er viktige påminnelser om at noen av de vi møter trenger ekstra hjelp til å forstå hvilke rettigheter og plikter de har i møte med det offentlige, sa hun da til Nettavisen.

Støtten til Thor Egil var overveldende etter at saken om han kom ut, og verken mobil eller saldo stod stille i flere uker etterpå.

Les også: Fikk 180.000 kroner via Mannegruppa Ottar: – Det har ikke gått helt opp for meg ennå

Han mottok flere hundre tusen kroner av privatpersoner, og det virket som om hele Norge ville hjelpe gutten fra Hammerfest.

Får den hjelpen han har krav på

Med pengene ville han kjøpe seg en spesialtilpasset seng og en bil som er bra for helsa hans.

- Og så må jeg bruke dem på førerkort, hvis Nav fortsatt ikke vil betale det, fortalte han Nettavisen.

Livet ser mye lysere ut nå.

– Nå får jeg den hjelpen jeg har krav på. Selv om ting tar tid, og ikke alt det praktiske har ordnet seg ennå, så er det like før. I går ble alt klart fra Nav til at jeg kan søke på uføretrygd. Og om søknaden blir godkjent, så vil mye falle på plass, forteller han til iFinnmark torsdag.

Nav-direktør i Finnmark, Nina Haugen sier at slik hun oppfatter det, så får 21-åringen det han har krav på per i dag.

– Vi kan ikke gjøre noe med helsesituasjonen til Thor-Egil, men vi jobber godt med saken for å gjøre alt vi kan for å hjelpe han på andre og økonomiske måter, sier Haugen til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere