*Nettavisen* Nyheter.

Livsfarlig for eldre fotgjengere

Antall eldre som dør i trafikken øker. Farligst var det for eldre fotgjengere i november og desember.

02.01.07 12:27

Foreløpige tall fra Trygg Trafikk viser at 242 mennesker mistet livet på norske veier i året som gikk. Andelen eldre over 65 år er økende i den dystre statistikken.

20 flere eldre mistet livet i fjor sammenlignet med 2005. I snitt døde 10 flere eldre sammenlignet med de siste fem årene, viser tall fra Trygg Trafikk.

Spesielt i årets siste måneder er det mange eldre fotgjengere som har blitt påkjørt og drept. Totalt i november og desember 2006 har ti fotgjengere over 65 år mistet livet etter påkjørsel, flere krysset veien i fotgjengerfelt da de ble påkjørt, ifølge Trygg Trafikk.

- Bilistene må skjerpe konsentrasjonen om kjøringen og være spesielt oppmerksomme på fotgjengere som krysser veien, når det er så mørkt som det har vært denne høsten og vinteren. Samtidig må fotgjengere bli flinkere til å bruke refleks, og til å forsikre seg om at bilisten har sett dem før de krysser veien, sier Trygg Trafikks direktør Kari Sandberg ifølge en pressemelding.

Antall trafikkdrepte totalt i fjor viser en økning på 18 i forhold til 2005, men 242 drepte er færre enn gjennomsnittet de siste fem årene.

- Fortsatt mister altfor mange mennesker livet i trafikken, sier Sandberg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag