RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Livsfarlig for fotgjengere i Bergen

Sist oppdatert:
De mange alvorlige ulykkene i gangfelt ser ikke ut til å prege bergenske bilister.

(iBergen.no) Åtte fotgjengere mistet livet i 2007 etter å ha blitt påkjørt i gangfelt. Bergen hadde to av disse og har allerede én dødsulykke i protokollen så langt i år. Og dette er bare dødsulykkene. Les mer her

Men mørketallene ser ikke ut til å ha hatt noen effekt på bergenske bilister.

Åtte forelegg
På knappe to timer skrev politiet ut åtte forelegg til bilister som ikke stoppet for fotgjengere i Kong Oscarsgate tirsdag ettermiddag. Det der dramatiske tall.

- Det virker som mange ikke skjønner dette med vikeplikt og gangfelt. Åtte forelegg er relativt mye. I tillegg var det flere som ikke ble stoppet på grunn av kapasitetsproblemer, sier Jens Kleppe ved trafikkseksjonen Sentrum politistasjon til iBergen.no.

Han er skremt over at folk ikke tar hensyn.

- Dette er virkelig alvorlig. Tilfellene vi tok i går var helt klare vikepliktbrudd med varianter der folk var i gangfeltet eller på vei ut i gangfeltet.

Om du ikke lar deg prege av de mange ulykkene i gangfeltene, kan du kanskje legge deg på minne at det koster deg 5200 kroner og to prikker å bryte vikeplikten om politiet ser deg.

Seks på rødt
Onsdag formiddag hadde politiet flyttet seg til området Lars Hillesgate. Her ble rødtlys-kjørere, mobilsnakkere og bilbelteløse stoppet.

Å snakke i mobiltelefon mens en kjører er nok et problem en aldri blir kvitt. I alle fall ikke i uoverskuelig fremtid. En annen ting er bilbeltebruk.

- Vi tok 12 personer som kjørte uten bilbelte. Seks personer ble stoppet for å ha kjørt på rødt lys i området Lars Hillesgate, Strømgaten, Fjøsangerveien, sier Kleppe.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere