RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Livsfarlig slankemiddel i omløp

Sist oppdatert:
Statens legemiddelverk advarer mot slankemiddelet Jivovital, som kan være livsfarlig. Jivovital er tilgjengelig via Internett og postordre.

-Dette er tilsynelatende en ufarlig urtemedisin som er tilsatt et farlig legemiddel. Efedrin er et sentralstimulerende middel med stor risiko for bivirkninger. Stoffet er særlig farlig for personer med hjerte- og karsykdom. Folk må ikke kjøpe dette, sier avdelingsoverlege Steinar Madsen ved Statens legemiddelverk (SLV) til Aftenposten.

Bakgrunnen for advarselen er at det svenske Läkemeldesvärket har funnet efedrin i Jivovital. Efedrin kan gi alvorlige bivirkninger og er et vanedannende stoff. Stoffet er forbudt i denne formen i Norge. Nettstedet der Jivovital selges, hevder at produktet er 100 prosent trygt.

- En gjennomgang av 2900 meldte bivirkninger på naturmidler i USA, viser rundt 100 dødsfall. 70 prosent av dødsfallene skyldes efedrin, sier Madsen. Han kjenner imidlertid ikke konkret til at det har forekommet dødsfall ved bruk av Jivovital.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere