*Nettavisen* Nyheter.

«Livstid» for trikkedapet

Torsdag faller dommen mot somalieren som er siktet for knivdrapet på Terje Mjåland (23) på Oslo-trikken i fjor sommer.

12.05.05 08:19

Aktor Terje Nybøe har lagt ned påstand om dom på tvungen psykisk helsevern for den trikkedrapstiltalte mannen.

Siden de rettssakyndige har kommet fram til at 41-åringen var psykotisk da han forvandlet den fredlige trikkeatmosfæren til et høydramatisk og dødlig knivinferno, er alternativet at han blir tvangsinnlagt etter loven om psykisk helsevern.

- Vi mener tvungen psykisk helsevern er bedre enn ordinær tvangsinnleggelse. For da får påtalemyndigheten en mer aktiv rolle i gjennomføringen, og hvor lenge dette skal vare, uttalte Terje Nybøe til TV 2 Nettavisen i forrige uke.

- Livet ut
Med en slik dom vil ikke helsevesenet kunne skrive pasienten ut uten at enten statsadvokaten er enig i dette, eller at saken har vært til ny behandling i retten, forklarer han.

- En slik dom kan bli stående livet ut, men det kommer an på hvordan det går med tiltalte, og om han vurderes som en fare for samfunnet, sier Nybøe.

Hørte stemmer
Den drapstiltalte somalierenen har forklart seg for Oslo tingrett om hvordan sykdommen forårsaket drapet og knivstikkingen av fem andre på trikk 17 ved Bislett 3. august i fjor.

- Det var både kvinnelige og mannlige stemmer, og de snakket somalisk. De truet meg hele tiden, 24 timer i døgnet (¿) de truet med at de skulle drepe meg, sa 41-åringen i retten.

Bistandsadvokatene krever 200.000 kroner i erstatning og oppreisning for to av de fornærmede etter trikkedrapet i Oslo.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.