*Nettavisen* Nyheter.

LO avviste tilbud fra Norman

Regjeringen er villige til å utsette lovforslaget som åpner for større bruk av midlertidige ansettelser i arbeidslivet, men dette vil LO ikke akseptere. LO-leder Gerd Liv Valla mener arbeids- og administrasjonsminister Victor D. Norman har opptrådt frekt og lite ryddig.

20.10.03 16:46

Regjeringen mener det er viktig at endringer knyttet til mer fleksible bestemmelser for midlertidige ansettelser i arbeidslivet, kommer raskt på plass.

Men regjeringen har sagt seg villig til å utsette lovforslaget til etter fremleggelsen av Arbeidslivslovutvalgets innstilling 1. desember, for å imøtekomme kritikken mot fremgangsmåten i saken.

LO trekker seg fra utvalg

LO har imidlertid takket nei til forslaget, og vil trekke seg fra arbeidet i utvalget.

- Dette er et narrespill. Vi skal ha en ryddig prosess fra A til Å. Det er ikke regjeringen innstilt på. I en så stor sak er det viktig at politikerne, som skal behandle innstillingen fra Arbeidslivslovutvalget, får anledning til å se utvalgets arbeid i sammenheng. Slik regjeringen legger opp behandlingen av denne saken, blir det stykkevis og delt, sier LO-leder Gerd-Liv Valla i en pressemelding.

YS-leder Randi Bjørgen sier til NTB at hun vurderer å følge LO ut av arbeidslivslovutvalget.

Frekt av Norman

Valla mener Norman ikke har opptrådt ryddig, og har gjort seg skyldig i brudd på kjørereglene i arbeidslivet.

- Dette er frekt og lite klokt av Victor Norman. Det er ingen vits å fortsette i arbeidet i utvalget så lenge regjeringen har tenkt å kjøre en egen prosess på midlertidige ansettelser, sier LO-lederen til NTB.

LO tror ikke på regjeringens påstand om at flere kommer i arbeid dersom arbeidsgiverne kan ansette flere i midlertidige stillinger.

- Uheldig

- Det er uheldig at LO ikke har vært interessert i å finne en løsning på fremgangsmåten. Regjeringen har imøtekommet hovedsynspunktet i LOs krav om at Arbeidslivslovsutvalget skulle få ferdigstille sitt arbeid. Dessverre må vi nå konstatere at LOs krav bare var et forsøk på å trenere hele saken. Min hovedforpliktelse er imidlertid overfor alle de arbeidsledige som ikke slipper til i arbeidslivet på grunn av stivbeinte regler, sier arbeids- og administrasjonsminister Victor D. Norman i en pressemelding.

Arbeidstakerorganisasjonene som er representert i Arbeidslivslovutvalget har reagert sterkt på prosessen rundt regjeringens forslag til statsbudsjettet. De mener lovutvalget må få avslutte sitt arbeid før regjeringen legger frem lovforslag om endret adgang til midlertidig ansettelser.

Regjeringen har overfor LO foreslått å imøtekomme innvendingene mot prosessen, ettersom endringer med hensyn til midlertidige ansettelser vil væ re tjent med å bli sett i sammenheng med lovutvalgets innstilling.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.