RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

LO kan droppe partistøtte

Sist oppdatert:
Gerd-Liv Valla ser ikke bort fra at LO vil droppe pengestøtten til Arbeiderpartiets og SVs valgkamp under stortingsvalget til neste år.

Spørsmålet om organisasjonen skal gi pengestøtte til enkeltpartier kom opp under Vallas besøk på LOs sommerleir på Saltøya i Trondheimsfjorden lørdag, melder Adresseavisen.

Det er en historisk tradisjon for at Ap mottar valgkampstøtte fra LO. Under valgkampen i 2001 fikk også SV for første gang nyte godt av midler fra LO. Ap fikk 2,5 millioner kroner, mens SV fikk 500.000.

LO-lederen la ikke skjul på at dette er en svært omstridt ordning.

- Under LO-kongressen i 2001 var dette en stor sak. Mange forbund var uenige i at vi skulle gi pengestøtte til enkelte parti. Jeg tror dette vil seile opp som et stort tema også foran LO-kongressen til neste år, sa Valla.

Og hun er slett ikke sikker på utfallet.

- Vi vil vurdere hvordan vil skal takle denne saken. Jeg kan ikke si hundre prosent hva som vil bli utfallet. Men siden dette er så omstridt, kan det hende at valgkampstøtten til bestemte partier blir avviklet, sa hun i debatten.

Valla tok imidlertid forbehold da hun utdypet dette etter debatten:

- Jeg sier ikke at pengestøtten blir avviklet. Men det er en mulighet for det. Det viktigste er at det er åpent hvem vi støtter. Ingen skal si at vi driver med fordekt støtte, sa Valla til Adresseavisen.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere