LO krever ny høring om søndagsåpne butikker

- Det har kommet så mange nye endringer og nye ideer til regjeringens forslag om at butikker skal få ha åpent på søndager, sier LO-leder Gerd Kristiansen.

- Det har kommet så mange nye endringer og nye ideer til regjeringens forslag om at butikker skal få ha åpent på søndager, sier LO-leder Gerd Kristiansen. Foto: Berit Roald (NTB Scanpix)

LO krever at høringsforslaget om søndagsåpne butikker må sendes ut på nytt.

– Det har kommet så mange nye endringer og nye ideer til regjeringens forslag om at butikker skal få ha åpent på søndager, at det må en helt ny høring til, sier LO-leder Gerd Kristiansen til P4.

Både Virke og NHO har tidligere krevd at hele forslaget skal trekkes, og nylig sa Venstre at en løsning kan være at kommunene selv skal få velge om de vil være et turiststed, siden slike kommuner har lov til å ha søndagsåpent.

LO-lederen sier at da forslaget ble sendt ut på høring, var alternativene enten full liberalisering eller at kommunene selv skulle bestemme om de ønsket å ha søndagshandel. Nå mener hun det har vært for mange justeringer siden originalforslaget ble presentert.

– Nå har det blitt et eneste stort rot med en finurlig mellomløsning som vi ikke kjenner rekkevidden av, sier Kristiansen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.