RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

LO-leder Hans-Christian Gabrielsen: - Slik skal vi ikke ha det i arbeiderbevegelsen

URO: - Jeg ser med uro og stort alvor på varslene mot nestleder Trond Giske, sier Hans-Christian Gabrielsen, LO sjef.
URO: - Jeg ser med uro og stort alvor på varslene mot nestleder Trond Giske, sier Hans-Christian Gabrielsen, LO sjef. Foto: Gorm Kallestad (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
LO-lederen reagerer på Giske-saken.

LO-leder Hans-Christian Gabrielsen ble orientering om varslene mot Arbeiderpartiets nestleder Trond Giske av partileder Jonas Gahr Støre i går kveld. Gabrielsen er medlem av sentralstyret i Ap.

- Stort alvor

Han ser med alvor på saken, og kommer med en klar advarsel.

- Jeg ser med uro og stort alvor på varslene mot nestleder Trond Giske. Slik skal vi ikke ha det i arbeiderbevegelsen. Jeg kjenner ikke innholdet i varslingene til Arbeiderpartiet. Jeg er opptatt av at varslerne blir tatt på alvor og ivaretatt. Partiet har ansvaret for håndteringen av saken. Jeg har merket meg den sterke kritikken fra partileder Jonas Gahr Støre, framført i media, skriver Gabrielsen i en pressemelding fredag ettermiddag.

Les mer: AUF-er trakk seg fra politikken etter seksuell trakassering fra Trond Giske: – Han kysset og befølte meg mot min vilje

FÅR KRITIKK: Trond Giske.

Kritikkverdig

Det har vært fullt kjør mot Arbeiderpartiet etter at det ble kjent at flere kvinner har varslet om upassende og ubehagelig framferd fra Giskes side.

Torsdag fastslo partileder Jonas Gahr Støre at Giske har opptrådt «kritikkverdig», og samme dag la en ydmyk nestleder seg flat på Dagsrevyen.

Les mer: Støre svarer på Giske-kritikken: - Av seksuell karakter

I et møte med pressen fredag sa Støre at han ikke har bedt Giske om å trekke seg, men at nestlederen ikke har mye å gå på.

- Om det kommer andre ting, av en mer alvorlig karakter, alvor og omfang, så må det vurderes på det grunnlaget, sier Støre.

Flere kommentatorer tolker utsagnet som at om det kommer mer nå, så vil Giske miste toppvervet i Ap-ledelsen.

Les også: AUF: Vet at seksuell trakassering forekommer

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere