*Nettavisen* Nyheter.

LO-leder tatt av politiet under havneblokade

INNBRAKT: LO-leder i Tromsø, Ronny Johansen var den første som ble fraktet bort i politibilen. Arkivfoto. Foto: (LO)

- Demonstrantene var inne på et lukket område og hindret lossingen av Hurtigruten, sier politiet.

12.06.14 20:17

TROMSØ/OSLO (NTB-Peter Tálos): Politiet måtte torsdag fjerne 41 demonstranter som hindret lossing og lasting av gods fra Hurtigruten i Tromsø havn.

LO-leder i Tromsø, Ronny Johansen var den første som ble fraktet borti i politibilen.

Mellom 20 og 30 demonstranter sperret ved 14.30-tiden arbeidet med å losse skuta. Demonstrasjonen var ikke lovlig, og etter en stund måtte politiet innbringe ti av demonstrantene til politihuset. Men det stanset ikke der. Totalt måtte 41 personer fjernes av politiet i løpet av ettermiddagen.

- Innenfor gjerdene

- De nektet å etterkomme politiets påbud om å fjerne seg fra stedet og er derfor blitt fjernet og innbrakt til politihuset, sier operasjonsleder Trond Høydal i Troms politidistrikt til NTB.

De innbrakte risikerer bøter for brudd på politiloven.

En sympatistreik har vart siden desember i 2013. Kjernen i konflikten dreier seg om at arbeiderne ved Stavanger Losse og Lastekontor skal ha enerett til å arbeide med lasting og lossing i havnen i Risavika. Det er imidlertid NHO uenig i. Konflikten er også omdiskutert internt i LO.

- Demonstrantene var inne på et lukket område og hindret lossingen av Hurtigruten. Når det tidligere har vært demonstrasjoner, har dette skjedd på utsiden av gjerdene og ikke vært til fysisk hinder for dem som arbeider på kaia, uttalte operasjonsleder Gaute Hoff til NTB senere om ettermiddagen.

- Alvor

- Dette er ikke det siste vi gjør. Nå begynner det å bli alvor, sier leder for Tromsø havn og transportarbeiderforening, Geir Ingebrigtsen til NRK.

- Vi har gått inn på området i en lovlig aksjon. Derfor er det ufattelig for meg det som skjer nå, sier han videre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag