RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

LO mistenker Norman-lovbrudd

Foto: TV 2
Sist oppdatert:
Etter at Victor D. Norman fortalte at medarbeiderne hans har arbeidsdager på 16-17 timer, ber LO Arbeidstilsynet inspisere departementet.

I Dagsnytt 18 fredag ble Victor Norman intervjuet om middager for medarbeidere i arbeids -og administrasjonsdepartemenet (AAD). Han forklarte at dette dreier seg om medarbeidere som stadig har arbeidsdager på 16-17 timer.

Det har fått arbeidstakerorganisasjonen LO til å reagere.

- Hvis du jobber 16-17 timer i døgnet over tid, vil det være brudd på arbeidsmiljøloven. Sånn som jeg forsto Norman, er dette noe som er helt vanlig i departementet. Det høres ut som om dette er veldig mye overtid i forhold til lovbestemmelsene, sier leder i LO Oslo, Kleiv Fiskvik.

Derfor har han sendt et brev til Arbeidstilsynet der han ber om at tilsynet skal foreta en inspeksjon i Arbeids -og administrasjonsdepartementet (AAD) for å finne ut hvor omfattende overtidsbruken i departementet er.

- AAD skal egentlig være de første til å overholde loven. Dersom det viser seg at det har forekommet ulovlig overtid i departementet, bør de snarest forholde seg til loven, sier han.

Som departementets øverste leder har Norman ansvar for at hans ansatte blir behandlet i tråd med arbeidsmiljøloven. Fiskvik mener statsråden selv kunne hatt godt av bedre regulerte arbeidstider.

- Disse lovbestemmelsene om arbeidstiden er til for å beskytte folk. Jeg mener det burde gjelde alle, til og med statsråder. På Normans handlemåte den siste tiden ser det ut til at han har vært under mye stress og press -det kan være på grunn av lange arbeidsdager.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere