RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

LO og YS enige med staten

Sist oppdatert:
LO Stat, UHO og YS Stat kom fredag kveld til enighet med staten og fikk innfridd kravet om ett lønnstrinn til alle.

Alle ansatte i staten får ett lønnstrinn mer, minimum 4.000 kroner. Det blir ikke satt av penger til lokale lønnsforhandlinger, melder fagforbundene i en pressemelding etter at årets statlige mellomoppgjør er i havn.

UHO, LO stat og YS stat har fortsatt det tariffpolitiske samarbeidet fra fjorårets hovedtariffoppgjør i årets mellomoppgjør.

- Den økonomiske rammen i årets mellomoppgjør satte grenser for hva det var mulig å oppnå. Vi har vært opptatt av å ha en god del penger på sentralt tillegg for å opprettholde det tariffsystemet vi har i dag. Vi er derfor godt fornøyd med resultatet, sier Arne Johannessen, UHO - stat, Morten Øye, LO stat og Tore Eugen Kvalheim, YS Stat i en felles kommentar.

Den siste av hovedorganisasjonen, Akademikerne, valgte å bryte forhandlingene med staten, og må dermed ta veien til Riksmeklingsmannen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere