RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

LO-topp åpner for pensjonskutt

Fagforbundets leder Jan Davidsen åpner for kutt i pensjonene. Davidsen er også villig til å diskutere de offentlig ansattes gode ordninger.

Fagforbundet er det største forbundet i LO med sine 290.000 medlemmer. Skal det være mulig for LO å få til et pensjonsforlik med Arbeiderpartiet, er LO-leder Gerd Liv Valla nødt til å ha med seg Fagforbundet på laget.

Fagforbundets leder Jan Davidsen åpner nå for å diskutere kommisjonens forslag om å regulere pensjonene i takt med levealderen, noe som kan få følger for de offentlige ansattes bruttolønnsordning, skriver Dagens Næringsliv.

Denne gjør i dag at man med full opptjening er sikret 66 prosent av sluttlønnen som pensjon ved fylte 67 år, uavhengig av hva som skjer med Folketrygden.

Davidsen har vært en av de hardeste kritikerne av en omfattende pensjonsreform, men nå sier han at også de LO-ansatte i offentlig sektor kan komme til å godta kutt.

- Dette vil være en helhetspakke, og det som vi har som basis i enhver diskusjon er jo at vi får en tjenestepensjon for alle, og at vi får videreført den avtalefestet ordningen vi har, og at brutto-ordningen videreføres. Da kan vi se på hvilke andre elementer som må til for å få dette på plass, sier Davidsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere