RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

LO vil gi millioner til Aps valgkamp

Foto: Junge, Heiko (SCANPIX)
Sist oppdatert:
- Vi er ikke i nærheten av å matche de inntektene Ap får fra LO, sier Høyres generalsekretær.

Oslo (NTB): Det ligger an til at LO gir Ap minst ti millioner kroner i støtte før stortingsvalget neste år, skriver VG.

LO gir hvert år fem millioner kroner til Ap til fagligpolitisk arbeid. Ifølge VG ligger det an til at valgkampstøtten fra LO-kongressen kan komme til å øke og komme over fem millioner kroner til Ap. Sammen med de årlige fem millionene, vil det gi minst ti millioner kroner. Det er rekordhøyt og mye mer enn Høyre får fra sine «rike onkler». I tillegg får Arbeiderpartiet flere millioner fra ulike LO-forbund.

- 24. september braker det løs. Da ruller vi ut valgkampmaskineriet gjennom den største demokratiske grasrotdebatten i Norge, sier valgkampansvarlig i LO, Øivind T. Hansen til VG.

Pengestøtte til Arbeiderpartiet vil han ikke si noe om.

- Det er ikke diskutert. Det vil LO-kongressen til våren avgjøre. Kongressen skal kun behandle spørsmål om valgkampbevilgning, som var på fem millioner til Ap i 2009, sier han,

I Høyre reagerer de på alle LO-millionene.

- Vi er ikke i nærheten av å matche de inntektene Ap får fra LO. Det er en uheldig skjevfordeling, sier generalsekretær Lars Arne Ryssdal i Høyre til VG.

- I forrige valgkamp fikk Ap 18 millioner fra LO og ulike forbund. Vi fikk inn åtte millioner. Det forteller en del om forskjellen. Vår største bidragsyter var Stein Erik Hagen og Canica med en halv million kroner, sier han. (©NTB)

- Seier i 2013 er fullt mulig

Oslo (NTB): De rødgrønne har samme oppslutning på meningsmålingene i dag som sommeren før stortingsvalget i 2009. Partisekretær Raymond Johansen i Arbeiderpartiet tror en rødgrønn valgseier er innenfor rekkevidde.

Ifølge Poll of polls fikk regjeringspartiene gjennomsnittlig 38,2 prosent i målingene i juli 2008. I juli 2012 er oppslutningen 38,5 prosent.

Nå tror Raymond Johansen at regjeringspartiene igjen kan knipe inn forspranget til Høyre, Venstre, KrF og Frp før valgdagen neste høst.

- Dette viser at rødgrønn valgseier i 2013 er fullt mulig, sier Arbeiderpartiets partisekretær Raymond Johansen til Dagsavisen.

Valgforsker Frank Aarebrot uttalte nylig til Dagens Næringsliv at Frp og Høyre hadde «rød løper» inn i regjeringskontorene neste år. Men Johansen avviser dette. Han påpeker de rødgrønne kan heve seg slik de gjorde i valgkampen før stortingsvalget i 2009.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere