RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lokalpolitikere ikke klar over arbeidsgiver-status

Over 40 prosent av alle lokalpolitikerne er ikke klar over at de er arbeidsgivere med ansvar for all lokal administrasjon.

– I næringslivet ville det være utenkelig at et bedriftsstyre ikke var klar over at det hadde det overordnede ansvar for virksomheten. Det er vel heller ingen andre arbeidstakere som ville godta å ha en ledelse som ikke var klar over at de er ledere, sier leder Alf Ø. Bowitz i arbeidstakerorganisasjonen KFO i en pressemelding.

De oppsiktsvekkende resultatene kommer frem i en undersøkelse utført av Norsk Gallup for KFO, skriver NTB.

Lokalpolitikerne har det overordnede arbeidsgiveransvaret for all lokal administrasjon, som blant annet omfatter ansatte i grunnskolen og i deler av helsesektoren. Men dette var det nesten halvparten av de spurte som ikke var klar over.

Til tross for at de ikke var klar over sin arbeidsgiver-status, svarte like mange lokalpolitikere i undersøkelsen at arbeidsgiverpolitikk vil bli et av de viktigste temaene i valgkampen. Dessuten mente de spurte at dyktige ledere er kommunenes viktigste ressurs, selv om mange altså ikke vet at de selv er ledere.

– Dette er alvorlig. Resultatet av denne kunnskapsmangelen må få store konsekvenser for drift og utvikling av kommunene. Jeg skjønner ikke hvordan politikerne kan fatte riktige beslutninger når de ikke har denne kunnskapen, sier Bowitz.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere