RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lokker rushjelpere med to millioner

Sist oppdatert:
Organisasjoner og ressurspersoner som vil hjelpe minoritetsungdom bort fra rusbelastede miljøer, kan søke om to millioner kroner fra et nytt prosjekt.

Minoritetsungdom fra hele landet søker til det tungt rusbelastede miljøet rundt Eika ved Akerselva i Oslo om sommeren.

Nå gir Regjeringen millionstøtte til den eller de som kan hjelpe ungdommen på rett kjøl i byene i Oslo, Drammen og Bergen, melder Aftenposten Aften.

Politiet aksjonerer jevnlig og Oslo kommune har jobbet konstant med miljøet de siste årene, men tiltakene har ikke fått ungdommene bort.

- De rømmer fra asylmottakene, fordi de mistrives eller av andre årsaker. Her i Oslo oppsøker de venner eller slektninger som livnærer seg av å selge lettere narkotiske stoffer, særlig hasj. Mitt inntrykk er at det er bakmenn som styrer handelen langs Akerselva, forteller koordinator for kommunens Eika-prosjekt, Jostein Tvedten.

Han mener det religiøse minoritetsmiljøet bør gjøre mer blant sine egne.

Nå vil Regjeringen gi økonomisk støtte til organisasjoner og enkeltpersoner som vil sette i gang tiltak og prosjekter for minoritetsungdom i Oslo, Drammen og Bergen. I år har de fått en ekstrabevilgning på to millioner kroner til ulike prosjekter. Utlendingsdirektoratet håper innvandrerorganisasjoner og ressurspersoner sender inn forslag til fornuftige tiltak.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere