RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lokket jenter i sexfelle

Sist oppdatert:
To menn er tiltalt for voldtekt og overgrep mot rundt 15 jenter de plukket opp i Bergen sentrum.

Denne uken ble en 25-åring tiltalt for tre voldtekter, to voldtektsforsøk og ni samleier med jenter mellom 12 og 16 år.

Neste uke møter hans 24 år gamle venn i Bergen tingrett tiltalt for voldtekt og overgrep mot sju jenter under den seksuelle lavalder, skriver Bergens Tidende. Han er også tiltalt for voldtektsforsøk mot en voksen kvinne. Etter at mannen ble varetektsfengslet i januar har politiet lett etter ofre over hele Vestlandet.

- Noen av jentene går igjen i begge sakene, sier statsadvokat Gert Johan Kjelby til TV 2 Nettavisen. Han sier at strafferammen for saken er opp mot 20 år.

- Men påstanden vil nok bli betydelig lavere. Hva vi havner på vil jeg ikke spekulere i nå, men minstestraffen for det ene forholdet - voldtekt av en jente under 14 år - er to år, sier han.

Lett bytte
Mennene skal ha forført og lokket unge jenter med gaver og alkohol. De to utvekslet jentenes telefonnumre seg imellom, og bygget opp en stor gruppe jenter de hadde sex med, skriver avisen.

- For dem er de unge jentene et lett bytte. Som oftest blir de lokket med gaver eller alkohol. Jentene er for unge til å skjønne følgene av det de gir seg ut på, sier bistandsadvokat Line Ingebrigtsen til BT.

Nekter straffskyld
Noen av jentene hadde sex frivillig. Andre ble voldtatt og truet til ikke å si noe om overgrepene.

- Dette er den mest omfattende overgrepssaken politiet har vært borti noensinne, sier politiadvokat Trond Eide i Hordaland politidistrikt til BT.

Begge mennene nekter straffskyld. Mennene mener at jentene hadde sex frivillig, og at de ikke hadde sex med jentene som er under 16 år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere