*Nettavisen* Nyheter.

Lokket til tyveri av kassadamen

Den butikkansatte hadde en utspekulert plan klar mot sin egen arbeidsgiver. Alt hun trengte var en villig medsammensvoren.

31.05.06 14:32

Men planen fungerte ikke, og nå får den kvinnelige medhjelperen en prikk på rullebladet.

Snedig plan
Like før jul ble 29-åringen tatt på fersken, mens hun stjal en plasma-TV og tre pc'er fra Coop-butikken i Sartor senter på Sotra. Kvinnen hadde allerede fått varene inn i bilen da hun ble pågrepet måtte tilbringe tre dager i varetekt for tyveriet. Samtidig ble kassadamen i butikken arrestert for å ha samarbeidet med 29-åringen.

Da kvinnens rettssak var oppe til behandling i Bergen tingrett mandag, kom det fram at det var kassadamen som hadde lokket henne med på den snedige planen. Overfor retten forklarte 29-åringen at hun kjente kassadamen fra barndommen, men hadde hatt lite kontakt med henne som voksen. En dag hadde hun plutselig kontaktet henne og spurt om hun ville handle billig. 29-åringen forsto ikke opplegget helt, men gikk med på planen etter å ha fått en liste over varer hun skulle handle.

Verdt 40.000
Inne i butikken gikk tyveriet fint. Hun plukket med seg en plasma-TV og to pc'er som kassadamen scannet inn. Beløpet hun skulle betale for varene var kraftig nedjustert. Etter å ha plassert varene i bilen, gikk kvinnen tilbake og kjøpte nok en pc. Til sammen betalte hun rundt 5000 kroner for varene, som var verdt 40.000 kroner.

29-åringen tilsto tyveriene, men pekte ut kassadamen som hjernen bak det hele. Hun forklarte at hun selv hadde psykiske problemer, noe som gjorde at hun kunne gi etter for impulsive innfall, som tyveriet fra Coop.

Hun vedtok en dom på 30 dager betinget fengsel med en prøvetid på to år.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag