*Nettavisen* Nyheter.

Lommemann-siktelsen utvidet

Siktelsen i Lommemannen-saken blir utvidet.

04.04.08 06:30

Det bekrefter 56-åringens advokat Tor Erling Staff til TV 2 Nyhetskanalen torsdag kveld.

Politiet mistenker at den siktede har begått mer enn 150 overgrep. Han er hittil siktet i elleve saker. I fem av disse har politiet sikret seg DNA. Den siktede har foreløpig ikke avgitt forklaring.

De siste ukene har flere fornærmede gutter i saker tilbake til 2000 vært i dommeravhør og fotokonfrontasjoner.

La frem nye bevis
Mandag møter den siktede 56-åringen igjen i retten til et nytt fengslingsmøte. 56-åringen har sittet i varetekt helt siden han ble pågrepet 11. januar.

Under forrige fengslingsmøte i Follo tingrett 10. mars ble det lagt frem nye bevis mot mannen uten at siktelsen den gangen ble utvidet.

Bevisene ble hemmeligholdt for offentligheten da tingretten valgte å lukke dørene i saken.

Den siktede mannen har helt siden pågripelsen nektet å forklare seg for politiet, og han har nektet politiet å komme på cella for såkalte «uformelle samtaler».

Mener mannen ble lurt
- Han ønsker ikke å ha noe med oss å gjøre, og det må vi bare forholde oss til. Men det er klart det vanskeliggjør vårt arbeid, og det gjør at etterforskningen tar lengre tid, sa politiadvokat Jorid Kile Berg til Nettavisen i etterkant av fengslingsmøtet.

Forsvarer Tor Erling Staff har gått kraftig ut og refset politiet for det han mener er ulovlig bevisinnhenting i saken.

Han hevder at 56-åringen ikke ble gjort oppmerksom på hvilke rettigheter han hadde da etterforskerne 15. februar hentet siktede på Ila landsfengsel for å fotografere ham.

Dette bildet er senere blitt brukt i fotokonfrontasjoner med vitner og fornærmede.

- Ettersom han ikke var kjent med sine rettigheter, som blant annet innebærer at han kunne nektet å bli fotografert, mener jeg at beviset er ulovlig ervervet, sa Staff til Nettavisen etter forrige fengslingsmøte.

Taus politiadvokat
Det er uklart når politiet kan ha klar en tiltale mot 55-åringen, men ifølge politiadvokat Kile Berg håper de å kunne sende fra seg saken til tingretten til høsten.

Verken forsvarer Tor Erling Staff eller politiadvokat Jorid Kile Berg besvarte Nettavisens gjentatte henvendelser torsdag kveld.

Heller ikke Kile Bergs egen operasjonssentral har klart å komme i kontakt med advokaten, får Nettavisen opplyst ved Follo politidistrikt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.