*Nettavisen* Nyheter.

«Lommemannen» kan være bilselger

Foto: POLITIET/ SCANPIX

Den antatte overgrepsmannen fortalte et vitne i Sauda at han var på stedet for å selge biler. Samme dag forgrep han seg mot en gutt.

15.08.06 11:05

Politiet jobber nå på spreng med å finne ut hvem den beryktede «lommemannen» er. Etter at saken på nytt kom frem i media i helga her det strømmet på med tips.

- De siste dagene har vi fått rundt 50 tips på hvem han er. I tillegg har vi fått inn 10 nye forhold som stammer noe tilbake i tid, sier politiadvokat Jorid Berg ved Follo politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Dermed har antallet overgrep med tilknytning til «lommemannen» nå oversteget 100.

- Jeg selger biler
I januar i fjor ble en mindreårig gutt antastet av det man mener er «lommemannen» i svømmeanlegget i Saudahallen. Lensmannen i bygda iverksatte en bred etterforskning.

Haugesunds avis skriver i dag at et vitne skal ha pratet med den antatte gjerningsmannen da han var i bygda i januar i fjor. Vitnet kunne fortelle at vedkommende hadde sagt at han var i Sauda på oppdrag og at han solgte biler.

- Vi er kjent med disse opplysningene og dette er en av mange teorier vi jobber ut i fra. Men det er ganske mange som selger biler, så det er vanskelig å gripe fatt i, sier politiadvokat Berg til TV 2 Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Scanpix

Overvåker badeanlegg
Mange foreldre har blitt bekymret for sine små gutter etter oppslagene om «lommemannen». Både i Sauda og Odda slo mannen til i svømmeanleggene i kommunene. Ifølge Haugesunds avis har man derfor tatt konsekvensene og installert overvåkingsutstyr i svømmehallene.

- Selvsagt er ikke dette en garanti for økt trygghet. Men vi kan i det minste dokumentere hvem som har vært der ut fra opptakene, sier oppsynsmann Erling Skåre i Saudahallen til avisa.

- Kan ha blitt skremt
Det er Follo politidistrikt, med bistand fra Kripos, som leder den sentrale etterforskningen rundt «lommemannen». I 2003 kom de på sporet av mannen og det viste seg etter hvert at han hadde operert over store deler av Sør-Norge.

Etter flere større medieoppslag sluttet det å komme inn nye forhold og politiet lurte lenge på om det var medieoppmerksomheten som skremte mannen. Men i 2005 dukket han opp igjen.

- Hadde han bare latt seg skremme for godt. Det er jo mulig at han lar seg skremme nå også. Jeg regner jo med at han ikke ønsker å bli tatt. Men for alt vi vet, kan han ha vært aktiv også i det halvannet året ting virket stille, uten at vi vet om det, sier politiadvokat Berg til TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag