*Nettavisen* Nyheter.

«Lommemannens» hus solgt

Foto: Bergensavisen

Det har vært stor interesse for huset til Erik Andersen.

02.05.10 21:42

BERGEN (BA): Megler Erik Mortensen bekrefter at huset er solgt, men nekter å oppgi salgssum.

Eneboligen der Erik Andersen har bodd i årevis, ble lagt ut for salg på Finn.no 22. april i år, skriver Bergensavisen lørdag.

Huset ligger på Hylkje i Åsane, og har ifølge annonsen et bruksareal på 231 kvadratmeter. En stor garasje hører med til eiendommen. Prisantydning ble satt til 2,9 millioner.

Stor interesse
Potensielle kjøpere meldte tidlig sin interesse for huset. Mortensen var åpen om husets historie, og opplyste alle interessenter om hvem eier er.

Da Andersen ble pågrepet, tok politiet hefte i Andersens kontoer med om lag syv millioner kroner på, for å sikre ofrene erstatning.

Pengene etter hussalget står imidlertid Andersen fritt til å disponere slik han selv ønsker.

- Det er hans eiendel, og det er helt og holdent opp til ham hva han gjør med sitt eget hus, sier aktor Jorid Kile Berg til BA.

Millionkrav
Rettssaken mot Erik Andersen er avsluttet, og aktoratet har lagt ned påstand om ni års forvaring, samt erstatningskrav til ofrene på til sammen 7,5 millioner kroner.

Dom i saken er ikke falt. Det er derfor uvisst hvor lang fengselsstraff og hvor stort erstatningsbeløp Andersen idømmes.

Ettersom han helt eller delvis har erkjent 16 av de 66 forholdene han er tiltalt for, er det imidlertid sikkert at han blir dømt til fengselsstraff og erstatningskrav i noen grad.

Dom i Lommemann-saken ventes å falle en gang mellom slutten av mai og midten av juni.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag