RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lommetyver lopper fulle folk

Foto: Hans-Inge Langø (iOslo.no)
Gjengene ser seg ut fulle folk på byen i Oslo. Så slår de til.

(iOslo.no) Totalt seks lommetyver ble tatt på fersken i Oslo sentrum i helgen. Tre av disse er rumenere, i tillegg til en marokkaner og en tunisier. Flere av dem ble varetektsfengslet i Oslo tingrett mandag.

Fremgangsmåten er lik i alle sakene. De ser seg ut et offer, for å så å omringe vedkommende. Deretter stjeler de lommebøker og mobiltelefoner.

Slår til i sentrum
- Tyveriene har skjedd i Rosenkrantz gate og på Aker Brygge på nattestid. Politifolk legger merke til disse, fordi de har en spesiell oppførsel, sier Janne Stømner, avdelingssjef for etterforskningsavsnittet på Sentrum politistasjon, til iOslo.no.

Utenfor utestedet Smuget ble en mann forsøkt frastjålet lommeboken sin, mens flere andre i nærheten ble frastjålet eiendeler, opplyser politiet. To av rumenerne skal ha stått bak tyveriene utenfor Smuget.

- Vanvittig proffe
Bandene som slo til i helgen, ble oppdaget av en tilfeldighet, men politiet vet hva de skal se etter når de er ute på patrulje.

- Disse er vanvittig proffe. Det jobber flere sammen og så ser de seg ut et bytte, gjerne en som ikke er helt edru. Så flokker de seg rundt denne personen og kommer ned i lommene til offeret, forteller Stømner.

Lommetyvene ble tatt på fersken av sivile politifolk som var i området, og personene ble pågrepet kort tid etter.

- Det var ikke tvil om hva de skulle, sier Stømner, som mener det nå er høysesong for slike forbrytelser.

Sommerfenomen
- Vi så det samme i fjor sommer. Hvis det blir som i fjor, så tar det seg opp rundt ferietiden. Spesielt i helgene har det med utelivet å gjøre.

Ifølge Stømner er gjengene godt organiserte, og de har personer som overtar tyvegodset med en gang de har loppet ofrene sine.

- Det er sjelden vi finner tyvegods på personene vi pågriper, sier Stømner.

Les flere nyheter på iOslo.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere