RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lonely Planet hyller Hurtigruten

Sist oppdatert:
Ifølge Lonely Planet er det ikke mye annet å gjøre i Norge enn å ta en tur med Hurtigruten.

(SIDE2): I deres nye bokutgivelse, kalt «Bluelist. 618 things to do & places to go 06-07», er Norge bare nevnt i en stakkarslig sammenheng. Til gjengjeld er vi rangert øverst av alle de beste båtreisene i verden.

Gull verdt

Det er tydelig at det ikke bare er vi her hjemme som setter pris på Hurtigruten. En samlet stab fra reiseguidegiganten har satt stor pris på den nordlige delen av den norske kystlinjen.

- En slik utmerkelse er gull verdt for oss, sier kommunikasjonssjef Hanne Karde Kristiansen.

- En slik lovprising bruker vi for alt det er godt for. Vi nevner dette gjennom de kanalene vi kan, men Lonely Planet vil ikke kobles opp til noen form for annonsekampanjer.

Nye kundegrupper

At det er den 11 dager lange turen opp og ned mellom Bergen og Kirkenes som trekkes frem, er Hurtigruten spesielt glad for. De fleste av de rundt 50.000 passasjerene i fjor, var eldre tyskere.

Nå mener Kristiansen at «verdens vakreste båtreise» vil kunne henvende seg til helt nye målgrupper.

- Håpet er at en slik oppmerksomhet kan hjelpe oss med å nå ut bredere. I tillegg nevner de også at dette er et tilbud som kan benyttes utenfor sommersesongen.

Sterke konkurrenter

Av de essensielle sjøreisene som presenteres i boken, ligger denne norske ferden foran en tur på Amazonaselva og en reise i bukten Halong i Vietnam.

Øyhopping i Hellas eller en tur til Galápagosøyene kommer heller ikke opp mot Hurtigrutens lange ferd mot nord.

I boken ellers blir Norge nok en gang karakterisert som et dyrt land for turister. Men det er bare å begynne å spare, for de arktiske viddene, fjordene og øyene langs kysten tar pusten fra Lonely Planets skribenter. Det samme gjør en god støyt med akevitt.

Unikt stykke Norge

At Hurtigruten er det eneste som blir omtalt fra Norge i denne prestisjetunge boken, tolker Kristiansen i den retning at reisen langs kysten er den definitive turistattraksjonen her til lands.

- Her er det reisen som er målet, og ikke skipet. En reise med Hurtigruten gir et unikt bilde av Norge. Turistene får også en form for cruise og komfort, samtidig som de opplever lokaltrafikken opp langs kysten vår.

Selger godt

Disse siste godordene kom nå på nyåret. Hvilken effekt dette vil ha på salget av turer, kan ikke Kristiansen svare på, men allerede i februar hadde Hurtigruten solgt 70 prosent av fjorårets belegg i høysesongen.

Det var i 1893 Hurtigruten startet opp med sine avganger opp langs kysten – den gang mellom Trondheim og Hammerfest. Den gang var navnet ganske passende, mens det nå bare står i kontrast til skipets nye brukere.

Som en journalist fra The Times så passende sa det: «Alt stress blir borte i dette tempoet.»

Les flere reisesaker her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere