Gå til sidens hovedinnhold

Løpske galopphester til rette

De løpske galopphestene fra Øvrevoll som rømte er tilbake på stallen etter at politiet i Asker og Bærum måtte lete etter dem torsdag kveld.

- Alle hestene var kommet til rette ved 22.30-tiden torsdag, sier operasjonsleder Lasse Hagen i Asker og Bærum politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Politiet fikk et uvanlig oppdrag torsdag kveld da Øvrevoll galoppbane meldte tre hester savnet ved 21.30-tiden.

Fem hester hadde klart å stikke av da de skulle lastes inn i hengere. To av rakkerne ble raskt fanget inn igjen, men de tre andre så sitt snitt til å strekke litt på beina.

- Jeg så den ene av dem, Dauabitt, hoppe over et gjerde og løpe i stor fart inn på en gressbane, forteller Sylve Johansson som driver spillkafeen på galoppbanen.

Han forteller at Dauabitt hadde deltatt i et løp tidligere torsdag. Åpenbart hadde ikke hingsten fått brukt opp hestekreftene.

Øvrevoll varslet politiet i tilfelle hestene skulle klare å komme seg ut på trafikkert vei. En patrulje ble sendt ut på jakt etter hestene, mer ressurser kunne ikke politiet avsette til jakten.

Det er uklart hvilke eventyr de tre hestene ville legge ut på eller hvor langt de rakk, men det var ikke lovens lange arm som til slutt dro i tøylene.

- Nei, vi hadde ingenting med fangingen å gjøre, sier operasjonsleder Hagen.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot